27. joulukuuta 2012

Aurajuustosinappi

Aurajuustosinappi on joulupöytäni ehdoton maustaja. Joulun paras hetki on se, kun saa leikata ensimmäisen siivun lämpimästä kinkusta sen jälkeen kun sen vastustamatonta tuoksua on vesi kielellä joutunut koko päivän kestämään. Lämmin piirakka, lämmin kinkkusiivu ja päälle aurajuustosinappia. Eipähän sitä muuta tarvitsisikaan. (Paitsi graavilohta.)

Sain töistä erään lapsen perheeltä joulumuistamisena kuvassa olevan kauniin kastikekannun. Laitoin tänä vuonna sinapin kannuun ihan vain että saan kauniin uuden astian heti käyttöön. Itse tehty sinappi on joululahjaidea jota olen itsekin käyttänyt joskus muinoin. Tänä vuonna tuli mieleeni että onko lahjasinapin pakko olla purkissa? Kaunis kulho tai vaikkapa tuollainen kastikekannu on kiva lahjaksi annettava sinappiastia, jolle on muutakin käyttöä vielä joulun jälkeenkin. Mukaan vielä kaunis veitsi tai tuollainen minikokoinen nuolija jolla sinapin levitys onnistuu.



1,25 dl sinappijauhetta
1,5 dl sokeria
0,5 rkl perunajauhoja
1 pss auramurua
1 muna
2,5 dl kermaa
0,5 dl omenamehua
1 tl valkoviinietikkaa

1. Sekoita keskenään sinappijauhe, sokeri ja perunajauhot
2. Lisää aurajuusto, muna ja nesteet. Kuumenna vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunne seos sakenee. Itse kuumensin seoksen varovaisesti miedolla lämmöllä kattilassa ja hyvin onnistui niinkin. Mikäli seos on liian sakeaa, ohenna omenamehulla
3. Purkita valmis sinappi, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti