1. joulukuuta 2012

Testissä Touch of Taste ja Blå Band

Minut on huomattu! Sain ihka ensimmäisen tuotenäytetarjouksen sähköpostiini parisen viikkoa sitten Cambell Soup Finlandilta. Luonnollisestikin vastasin myöntävästi ja kolmen päivän kuluttua pieni paketti odotti minua jo postissa. Odotin lähetystä kuitenkin hieman ristiriitaisin tuntein lähinnä sisällön vuoksi. Testattavat tuotteet olivat nimittäin liemikuutioita ja ateriakastikeaineksia – kaksi tuoteryhmää joita en käytä ikinä!

Liemikuutioiden maku alkoi tökkiä pahasti muutamia vuosia sitten ja vaihdoin kuutiot ensin ihan mihin sattuu fondeihin ja loppujen lopuksi yrityksen ja erehdyksen kautta Bongin Touch of Taste fondeihin. Päädyin tuohon tuotesarjaan sen vuoksi että fondeissa ei ole käytetty arominvahventeita ja siitä huolimatta niissä on paljon hyvää makua.Testattavaksi saamani liemikuutiot olivat samaa sarjaa, joten odotukset niiden suhteen olivat korkealla. Pikainen googlaus muiden valmistajien vastaaviin tuotteisiin ja ilokseni huomasin että Touch of Taste liemikuutioissa oli ihan laitanaan enemmän oikeita raaka-aineita. Varsinkin kasvisliemikuution kasvisten määrä yllätti: kasviksia oli kolminkertainen määrä erääseen toiseen tuotteeseen verrattuna! Kuutioissa ei ole myöskään arominvahventeita, väriaineita, keinotekoisia aromeja tai kovetettua rasvaa.Seuraavan viikon ruokalistan suunnittelemisen olikin sitten helppoa! Liemikuutioiden makua testattiin tietenkin keitoissa. Jauhelihakeittoa lapsille ja aikuisten kesken hieman mausteisempaa ohra-pepperonikeittoa. Käytin kasvisliemikuutioita riisi-kauraseoksen keitinvedessä ja feta-porkkanaohratossa. Ruuat olivat todella hyvän makuisia! Tiedä sitten johtuiko hyvät maut liemistä vai jostain muusta, mutta ainakin se minua tökkivä tympeä liemikuution maku puuttui ruuista kokonaan. Luulenpa että nämä kuutiot pääsevät maustekaappini vakioasukkaiksi!

Toinen testattava tuoteryhmä olivat Blå Bandin mix-ateriakastikeainekset. En osta ikinä! Miksi? No siksi että ruokaa saa tehtyä ihan yhtä nopsaan ja vaivattomasti itsekin. Kaupassa on joka tapauksessa käytävä sillä pussukka sisältää vain ruuan mausteosuuden, liha ja muut lisäosat on edelleen ostettava, paistettava ja pilkottava itse. Mausteet ja mahdollisen suurusteen heittää ruuan sekaan ihan samalla vaivalla kuin tyhjentää pannulle sen valmiin pussin.

Tietysti puhun nyt siis vain itseni kannalta, kaapeistani kun löytyy melkoisen kattava ”perus”maustevarasto ja tarvittava tietotaito noiden aineksien käyttämiseen. Valmispussukat ovat oikein hyvä ratkaisu sellaisille kokkaajille kenellä ei ole aineksia kaapissa tai aikaa tai halua kokkailla ja opetella ruokien maustamista. Itse nautin ruuan laittamisesta ja siitä että ruokaan saa itse aikaiseksi hyvän maun. Siksipä jätänkin monet valmiit jutut kaupan hyllyille. Mutta totta kai mielelläni testaan tuotteita! Varsinkin kun nämä Blå Bandin mix-ateriakastikeainekset sisältävät yllättävän paljon oikeita aineksia ja yllättävän vähän mitään keinotekoista!Ensimmäisenä testattiin Tomaatti-basilikakastike kanalle. Valmistin kastikkeen pussin ohjeen mukaan ja lisäsin joukkoon vinkin mukaisesti kuullotettua paprikaa sekä salaattijuustokuutioita erillisestä kulhosta tarjoiltuna (pikkuväki kun ei tuosta salaattijuustosta välitä). Ja ruokahan maistui kaikille, neljävee pyysi jopa lisääkin. Kastike oli myös omaan suuhun oikein maistuva! Samoin kävi spagettikastikkeen kanssa, jonka tuunasin pätkäspagetin ja valkosipulin kanssa spagettipadaksi. Upposi pikkumiehiinkin – pienempään kahden annoksen verran. Kolmantena testattavana oli jäljellä vielä kantarellikastike kanalle, jonka valmistin ihan vaan pelkästään sienikastikkeeksi lisäämällä pakastettuja suppiksia peruskastikkeen joukkoon. Soosi taipui sienipastaksi ja maistui todella hyvältä!

Kylläpä käsitykseni muuttui näitä valmis-ruoka-jauhe-lisää-vain-vesi-tuotteita kohtaan! Näitähän näköjään voi valmistaa ilman kymmentä E-koodia ja lopputulos maistuu siltikin enemmän oikealta ruualta! Oikein onnistuneita ja maukkaita tuotteita!

Siitä huolimatta luulen kuitenkin tekeväni ruuat ihan alusta loppuun itse jatkossakin. Ihan tekemisen ilon takia ja pikkuisen myös periaatteen vuoksi.

2 kommenttia:

  1. Muistakaa kuitenkin, että E-koodeillakin on vastaavat oikeat nimet. Ei suurin osa E-koodeista pahoja ole, mutta E-koodit pelottavat silti tuotteessa, vaikka tarkoittaisivat ihan perinteisiä aineksia. Näin voidaan kikkailla ihmisten mielikuvissa todella paljon.

    VastaaPoista
  2. Joo, oikeessa olet! Ja osa lisäaineista on todellakin hyödyllisiä tarpeellisia. Lähinnä ajattelin tässä turhia lisäaineita, kuten värejä ja keinotekoisia aromeja. Kiva huomata siis että tämänkaltaisia tuotteita pystytään valmistamaan käyttämällä paljon oikeita aineksia ja sitä kautta välttämään keinotekoista.

    VastaaPoista