20. helmikuuta 2013

Mansikka-jogurttijäädyke

Katsoimme neljäveen kanssa Jamien kokkailua digiboxilta parisen viikkoa sitten. Jamie teki ohjelmassa pikaiseksi jälkkäriksi jogurttijäädykettä ja pieni muruseni oli sitä mieltä että tuota pitää saada. Kyllä, sehän onnistuu! Helppoa ja terveellistä herkkua!

Kuusivee oli kipeänä ja vietimme muutaman kotipäivän tautia parannellessa. Tein välipalaksi pojille tätä jäädykettä – mukavaa viilennystä korkeaan kuumeeseen. Jamiella on pakosti joku super-pika-pakastin kun sai jäädykkeen puoleen tuntiin jäätymään – ei onnistunut kotikeittiössä. Muuten lopputulos oli oikein maistuva! Veikkaisin että tätä meillä harrastetaan ensi kesänä useampaan otteeseen.400 g turkkilaista jogurttia
400 g pakastemansikoita
1,5 rkl hunajaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 rkl tomusokeria

1. Sulata mansikoita hieman ennen jäädykkeen valmistamista että tehosekoitin/yleiskone saa ne soseutumaan. Marjat saavat jäädä kuitenkin selkeästi vielä jäisiksi. Jos käytät mustikoita tai vadelmia ei niitä tarvitse sulattaa lainkaan
2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen ja surauttele tasaiseksi seokseksi. Kaada seos laakeaan astiaan ja nosta pakastimeen jäätymään. Jäädyke on pehmeän hileistä noin 40 minuutin kohdalla, 50-60 minuuttia antaa hieman kiinteämmän lopputuloksen.

2 kommenttia:

  1. Niin tuo olisi paljon terveellisempää kuin meidän tämän päivän versio, keraa jogurtin tilalla. Täytyypä kokeilla tuotakin :).

    VastaaPoista
  2. Arkena jogurttia ja juhlaan sit kermaa. :)

    VastaaPoista