1. helmikuuta 2013

Haastetta pukkaa!

No nyt se napsahti minullekin - kahdesta suunnasta vielä - pitkin blogistaniaa kiertänyt haaste. Nöyrimmästi kiitän olemassa oloni huomaamisesta Iskää ja Chef Jonesia ja yritän parhaani mukaan vastata haasteeseen. Haasteen säännöt ovat:

1. Kiitä haasteen antajaa
2. Jaa haaste kahdeksalle bloggaajalle
3. Ilmoita näille kahdeksalle haasteestasi
4. Kerro kahdeksan satunnaista asiaa itsestäsi

Ja sit lähtee:

1. Inhoan siivoamista! Tällä hetkellä istun puoliksi siivotussa kodissani pitämässä luovaa taukoa. Imuroitu on ja luututtu on, jäljellä on kylppärin pesu ja pienimuotoista pyykkihuoltoa. Voi plääh!! Onneksi on perjantai ja reippaasta siivouksesta ja pyykkäyksestä on selkeää hyötyä, sillä...

2. Saan viettää vapaan viikonlopun suksieni kanssa Ilomantsin mukavilla hiihtoladuilla. Äitini on kotoisin Ilomantsista ja siellä kirkonkylällä ja metsissä tuli lapsena vietettyä monia mukavia hetkiä perheen ja suvun parissa. Ilomantsiin meno on kuin toiseen kotiin menisi - lapsuusmuistojen lisäksi siihen vaikuttaa tällä hetkellä myös muu sydäntä läpättävä seikka.

3. Nukuin viime yön pehmolelukissan seurassa. Pojat lähtivät eilen isänsä luokse viikonlopun viettoon. Viime aikoina he ovat alkaneet mietiskelemään että mitenkähän minua yksin ollessa oikein nukuttaa ja neljävee on nyt ottanut tavakseen valita minulle unikaverin siksi aikaa kun he ovat poissa kotoa. Hyvin nukutti kissan vieressä!

4. Tykkään Mauri Kunnaksen kirjoista ja omistan kaikki Kunnakselta ilmestyneet lastenkirjat. Uusi kirja ilmestyy aina loppuvuodesta ja se on monena vuonna löytynyt pukinkontista. Onneksi pojatkin ovat mieltyneet suurimpaan osaan Kunnaksen tuotannosta ja iltasatukirjaksi valikoituu useimmiten Kunnasta. Joulun jälkeen ostin pojille viimeinkin kauan haluamani Mauri Kunnas -aiheiset pussilakanasetit (nyt kun alesta sattui kohtuulliseen hintaan saamaan). Pojat saavat nyt viimeinkin nukkua hämähäkki Heikin kanssa joka yö.

5. Kirjoista puheenollen: suosikkikirjani on - tai ovat - Taru Sormusten Herrasta -trilogia. Luin kirjan ensimmäistä kertaa varhaisella aikuisiällä hyvinkin ennakoluuloisena. Fantasiamaailma ei ollut koskaan ollut minua kiinnostava. Mutta niin vaan kävi että kirja vei aivan mukanaan! Aikana ennen lapsia luin kyseisen kirjan kerran vuodessa - yleensä alkusyksystä tuli tarve lähteä seikkailemaan Keskimaahan. Fantasiainnostus laajeni myös muihin kirjailijoihin, kuten Eddingsiin ja Robert Jordaniin. Pelasin myös fantasiamaailmaan sijoittuvia pelejä tietokoneella - suosikkini ovat edelleen Heroes of the Might and Magic 3, Icewind Dale, Baldur's Gate ja Neverwinter Nights. Velhot, haltiat ja kääpiöt jäivät taka-alalle lasten syntymän myötä, nyt odotan että he kasvavat ja voin jakaa sen hyvän heidän kanssaan! (Onneksi Taru Sormusten Herraa ja Hobittia saa myös pikkuväelle sopivina legoina!!)

6. Olen koulutukseltani sosionomi (AMK) ja teen töitä eskarissa lastentarhanopettajana. Jo pienenä äitini oli tuumaillut että minusta tulee joko pappi tai opettaja. Itse huomasin asian vasta paljon myöhemmin ja nyt teen opetustyötä risti kaulassa. Usein arjessa huomaan että suutarin lapsilla ei ole kenkiä.

7. Haluaisin opiskella kokiksi mutta en ehkä haluaisi tehdä kokin töitä. Olisi kyllä ihanaa oppia ja osata ihan oikeasti laittaa ruokaa. Kokin työstä mieleen tulee kuitenkin kiire, kilpailu, epäsäännöllisyys, hektisyys, paine. Ei sovi minulle.

8. Menen seuraavaksi kokkaamaan pikaruokasuosikkiani: chili-hunaja-valkosipuli-katkarapuja ja pastaa. Varauduin olemaan tänään töissä pidempään mikäli tarve vaatii, mutta pääsinkin lähtemään kotiin ajoissa. Pikaruokaan on varauduttu, pikaruokaa siis valmistetaan. Sunnuntaina sitten kunnon kokkailua.

Haaste lähtee matkaan kohti seuraavia blogeja (en tiedä onko tämä jollakin teistä aikojen saatossa jo ollutkin):
1. Cebicin keittiössä (Hanna ystäväinen)
2. Decapitated (Susanne the pursotusmestari)
3. Leipoi, leipoi (Paikallista osaamista)
4. Reilua ruokaa (herätys Samuli!!)
5. Kädenvääntöä (huippu!)
6. Unelias kokki (huippu!)
7. Ruokahommia (huippu!)
8. Limepippuri (ihan ensimmäinen minua silloin aikoinaan sykähdyttänyt ruokablogi)

2 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta! Mä jään miettimään kahdeksaa knoppia ja palaan sitten postauksen kera :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta! Blogini junnaa vähän paikoillaan elämänmuutoksen takia, mutta yritän muistaa palata tähän, kun on taas aikaa palata postausten pariin :)

    Ihania kevätaurinkoisia hetkiä sinulle, ystäväiseni!

    VastaaPoista