17. helmikuuta 2013

Sieni-pekonileivät

Eli kuntohiihtäjän aamiaisleivät. Sunnuntaiaamuna. Ihan kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa.



2 annosta

4 viipaletta tummaa paahtoleipää
oivariinia
4 paksua siivua goudaa
4 siivua pekonia
2 kourallista kuivattuja suppiksia
nokare voita
0,5 ruukkua rucolaa
1 iso punasipuli
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
suolaa
mustapippuria

1. Sekoita pienessä kulhossa valkoviinietikka, hunaja, soijakastike sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Kuori punasipuli ja viipaloi se ohuiksi renkaiksi. Jätä maustumaan huoneenlämpöön. Hämmentele välillä
2. Laita sienet pehmenemään veteen noin puoleksi tunniksi
3. Voitele leipäpalat oivariinilla ja laita leipien päälle juustosiivut
4. Puolita pekonisiivut ja paista ne kypsiksi pannulla. Nosta pekonisiivut leipien päälle
5. Purista sienistä ylimääräinen vesi ja hienonna niitä hieman. Sulata voi pannulla ja paista sienet voissa. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta sienet leipien päälle
6. Huuhdo rucola ja asettele lehdet leipien päälle
7. Nosta päällimmäiseksi marinoituja punasipulirenkaita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti