Tämä on hyvän mielen postaus! Sunnuntaipäivä jolloin tämän ruuan tein oli hyvän mielen päivä. Sellainen päivä jolloin kaikki menee putkeen ihan aamusta lähtien.
Tein aamupalalle ihania voileipiä. Aamupalan vajuttua vatsasta kävin pitkällä hiihtolenkillä. Ja vaikka sää oli sateinen ja luisto nihkeä, lenkki sujui hyvällä sykkeellä ja hyvällä mielellä. Uusilla sauvoilla! Edes viikkosiivous ei saanut minua ärsyyntymään (ehkäpä siksi että siivous oli hiihtolenkkini aikana päässyt jo hyvälle mallille – ihan kuin itsekseen).
Ja sitten seuraavana oli vuorossa tämä lounas, joka ensin epäilytti seesamiöljyn runsaudellaan ja joka kuitenkin ilahdutti ja yllätti herkullisella lopputuloksellaan. (Ohje napsittu Karjalaisesta viime vuoden loppupuolella)
Eikä siinäkään vielä kaikki!
Ihana kevättalven valo alkaa tulla sisään ikkunoista ja valokuvaaminen keittiössä on taas vähän helpompaa. Tästä ruuasta räppäämäni kuva on mielestäni onnistuneimpia ruokakuvia mitä olen ottanut. Ehkä eniten sen vuoksi että jo ruokaa tehdessäni näin mielessäni kuvan jonka haluan ottaa ja osasin ottaa juuri sellaisen kuvan. Kuva ei onnistunut tuurilla kertalaakista vaan se löytyi erinäisten säätöjen jälkeen vajaan parinkymmenen otoksen joukosta. Eikä valmis kuva vaatinut muuta käsittelyä kuin pienen rajauksen yläreunasta.
Onneksi näitä päiviä on!
400 g broileria(ohutleikkeitä, fileepihvejä, minuuttipihvejä, sisäfileitä tms.)
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl seesamiöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl inkivääriä
(suolaa)
2 dl seesaminsiemeniä
1. Sekoita öljyt, hunaja ja inkivääri pienessä kulhossa. Lisää seokseen myös suolaa mikäli broilerit eivät ole valmiiksi suolattuja
2. Paloittele broilerin pihvit tai leikkeet pienemmiksi paloiksi ja sekoita öljymarinadi niiden sekaan. Jätä maustumaan noin tunniksi
3. Kuumenna reilu loraus öljyä paistinpannulla. Kaada seesaminsiemenet lautaselle ja pyörittele broileriviipaleet siemenissä kauttaaltaan. Paista broileripalat kypsiksi miedolla lämmöllä ettei siemenet pääse palamaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti