7. maaliskuuta 2013

Omena-sipuli-kasler

Kasleria oon tehny monellakin tyylillä ja taas pääsi yks ohje kokeiluun. Tätä syötiin riisin kanssa, mutta melkeinpä pastaa suosittelisin. Sopii paremmin tähän hieman makeaan soosiin. Ruoka on tehty ihanan Pioneer Womanin ohjeen pohjalta joskus aikaa sitten. Muistini mukaan tein tämän näin…



possun kaslerpala, n. 800g
suolaa ja pippuria
öljyä ja nokare voita
3 omenaa
2 sipulia
2 dl omenatäysmehua tai siideriä
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 laakerinlehteä

1. Ruskista kasler voin ja öljyn seoksessa padassa. Mausta pinta reilusti suolalla ja pippurilla
2. Kuori ja lohko omenat ja kuori ja viipaloi sipulit. Lisää ne pataan lihapalan ympärille
3. Lisää pataan omenamehu ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pataan laakerinlehdet
4. Kypsennä 150 asteessa kolmisen tuntia (tai vaikka pidempäänkin) kunnes liha on kypsää ja pehmeää
5. Ota pata pois uunista. Nosta liha pois padasta ja revi se paloiksi. Jätä odottamaan
6. Keitä lientä kasaan liedellä kunnes koostumus on sopiva. Lisää liha sekaan ja kuumenna
7. Tarjoa keitetyn pastan tai riisin kera

5 kommenttia:

  1. Hih, ei tarvi kun lukea sipuli, niin herahtaa vesi kielle :)

    VastaaPoista
  2. Ei tarvii lukea kuin kasler... :D

    VastaaPoista
  3. Mmm, kuullostaa hyvältä. :)
    Todella nätti blogi!

    VastaaPoista
  4. Kiva ohje. Sopisi maaliskuun ruokahaasteeseen. Aihe on omena:
    http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2013/03/maaliskuun-ruokahaaste.html

    VastaaPoista
  5. Mulla on jääny tuo haasteiden seuranta aivan olemattomaks. Alkuaikoina seurailin ja osallistuinkin joskus. Nyt ei oo jaksanu paneutua. :) Kiitos vinkistä siltikin! :)

    VastaaPoista