Pioneer Woman toi paljon hyvää vastikään olleelle hiihtolomaviikolleni. Yksi herkku oli tämä makaroonisalaatti, joka Ree itse oli otsikoinut parhaaksi ikinä. Ja kyllä, se oli todella hyvää! Pari juttua vaan… Sitä ihanan makeaa paahdettua paprikaa olisi saanut kyllä olla enemmän taittamaan salaatin happamia makuja. Ja majoneesin teon suhteen olisi pitänyt uskoa omaa ennakkoajatusta.
Olen nimittäin vastikään siirtynyt käyttämään kylmäpuristettua rypsiöljyä tavallisen sijaan. Mietin että noinkohan majoneesista tulee hyvää noin voimakkaanmakuisella öljyllä. Hiljensin epäilyni tuumaamalla että rypsi on rypsi, ei oliivi ja surauttelin kylmäpuristetun majoneesin. Ei hyvä!! Lopputulos oli kauniin keltainen, mutta maku oli happaman karvas ja se sävy tuli läpi koko salaattiin. Periaatteessa siis hyvä salaatti, majoneesin valmistus vaan ei tällä kertaa mennyt ihan putkeen. Mutta oppia ikä kaikki: älä tee majoneesia kylmäpuristetusta rypsiöljystä tai oliiviöljystä tai mistään muustakaan voimakkaasta öljystä. Käytä halpaa ja neutraalin makuista ihan tavallista rypsi- tai auringonkukkaöljyä.
Mutta tee kuitenkin tätä salaattia!
n. 6 annosta
2 suippopaprikaa
300 g pikamakaroneja (siks kun ne on niin mukavan pieniä)
1 annos (1 dl) majoneesia (tein ilman sinappia)
0,25 dl maitoa
0,5 rkl punaviinietikkaa
1 tl ruokokidesokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 dl kalamataoliiveja
1 suolakurkku
1 shalot-sipuli
1. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Huuhdo ja laita kuori ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda paprikoita 200 asteessa noin vartti kunnes kuoret alkavat saada väriä. Laita paprikat suljettuun pakastepussiin jäähtymään noin puoleksi tuntia. Irrota kuoret sormin ja paloittele paprika pieniksi paloiksi
2. Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä
3. Valmista majoneesi yllä olevan linkin takana olevan ohjeen mukaan. Ohenna valmis majoneesi maidolla ja vispaa tasaiseksi. Mausta punaviinietikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike makaroonien sekaan
4. Hienonna oliivit ja suolakurkku pieniksi paloiksi. Kuori shalot-sipuli ja hienonna sekin aivan hienoksi. Sekoita kaikki kasvikset makaroonien sekaan
5. Anna salaatin maustua viileässä ennen tarjoamista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti