Kummallinen papuhimo iski päivänä eräänä. Otin papupussin pakastimesta sulamaan tarkoituksenani tehdä siitä jotain tahnan tyyppistä näkkäreiden päälle laitettavaksi. Tarkemmin miettiessäni tulin siihen tulokseen että pavut tarvitsevat mausteita ja mausteinen paputahna ei ehkä kuitenkaan ole rukiiselle näkkärille paras päällystevaihtoehto.
Kirjanmerkkipalkki auki ja eikun selailemaan. Luonnollisestikin ohje löytyi Chocochilistä – varmin paikka löytää herkullisia kasvisruokaohjeita (käy tutustumassa jos blogi ei ole vielä tuttu!). Tuon ohjeen ja oman ruokakaapin sisällön pohjalta valmistin näitä herkullisia papupihvejä. Pihvien rakenne meni ehkä hieman kuivaksi, pari ruokalusikallista jogurttia tai kermaviiliä voisi tehdä hyvää taikinan rakenteelle. Mutta herkullisia näinkin! Lisukkeena söin chilillä ja valkosipulilla maustettuja nuudeleita.
1 peruna
1 valkosipulin kynsi
200 g keitettyjä valkoisia papuja
1 shalotsipuli
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl sweet chili –kastiketta
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl korppujauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
1. Kuori ja raasta raaka peruna hienoksi raasteeksi. Kuori ja raasta valkosipulin kynsi ja sekoita se perunan sekaan
2. Muussaa pavut haarukalla mössöksi ja sekoita mössö perunaraasteen sekaan. Hienonna sipuli aivan hienoksi ja sekoita sekin kasvismassaan.
3. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota vartin verran
4. Muotoile taikinasta pihvejä tai pyöryköitä ja paista ne runsaassa rasvassa pannulla
Onpa herkullinen resepti
VastaaPoistaOikein maukas! :)
VastaaPoista