3. maaliskuuta 2013

Sienikeikaukset

Hiihtoloma tuli eteen taas aivan varkain. En oikein ehtinyt vielä lomaa odottaakaan. Totta kai loma on kuitenkin aina tervetullut, tekemistä varmasti löytyy! Ja suunnitelmat olivatkin selvät: maksimaalinen määrä hiihtoa ja kokkailua. Eipä sitä muuta tarvitsekaan.

Hiihtäminen oli hieman hankalaa jo ensimmäisenä lomapäivänä. Pakkasmittari näytti aamulla -20 astetta ja lämpötilan laskemista tuli vahdittua aamusta lähtien. Onneksi sää lauhtui kymmenen asteen pintaan ja iltapäivästä ladulle pääsi. Lenkillä oli ongelmia sekä pidon että luiston kanssa jonka lisäksi kiusana ladulla oli melko paljon roskia. Näyttää siltä että hiihtokausi alkaa pikkuhiljaa tulla päätökseensä. Mutta jospa sitä vielä muutaman kilometrin…

Hiihtolenkin aiheuttaman hermojen kiristyksen laannuttua saunan lauteilla kaadoin itselleni lasin valkoviiniä ja tein iltapalaksi sienikeikauksia. Ohje sattui silmääni uusimmasta Glorian ruoka&viini –lehdestä ja meni testiin ihan saman tien, tosin hieman mukaillen jälleen kerran. Kaikki ei tälläkään saralla mennyt ihan putkeen. Paistoaika oli ehkä uunilleni hieman liian pitkä ja juusto otti melko napakasti kiinni vuoan reunoihin. Keikaukset eivät tulleet kopsauttamalla vuoasta vaan vaativat hieman järeämpiä otteita. Ehkäpä muffinssipellin kolojen vuoraaminen leivinpaperilla olisi ollut hyvä idea, tai sitten silikonisten muffinssivuokien käyttäminen. Mutta joka tapauksessa keikaukset olivat ihania!



12 kpl

300 g voitaikinaa
4 kourallista kuivattuja suppiksia
nokare voita
suolaa
mustapippuria
0,5 tl timjamia
3 tomaattia
1,5 dl mozzarellaraastetta
1 kananmuna
parmesaania

1. Nosta taikina sulamaan hyvissä ajoin ennen leipomista
2. Laita sienet pehmenemään lämpimään veteen noin vartiksi. Puristele liika vesi pois ja hienonna sienet. Sulata voi pannulla ja paista sieniä hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
3. Viipaloi tomaatit
4. Voitele muffinssipellin kolot (tai käytä leivinpaperia). Jaa sienet kolojen pohjille. Laita päälle juustoraastetta ja tomaattiviipale
5. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muffinssipellin koloon sopivalla muotilla tai lasilla pyöreitä paloja. Laita palaset koloihin ja voitele kananmunalla
6. Paista keikauksia 200 asteessa 20-25 minuuttia.
7. Anna keikausten jäähtyä hetki ja kopsauta (tai kaivele veitsellä) ne pois vuoasta. Vuole päälle parmesaanilastuja ja tarjoa lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti