4. maaliskuuta 2013

Perunakeitto

Ei voi olla hyvää!! Ei vaan voi! Keitto jossa on perunaa ja porkkanaa. Been there, done that and bored with it!! Joku juttu siltikin sai minut kokeilemaan tätä Pioneer Womanin ohjetta (jälleen kerran hieman omaan tyyliin sopivammin) ja kylläpä vaan kannatti! Sovitaan että se oli kohtalon johdatus. Aivan ihana kevättalven soppa. Pitkän aurinkoisen hiihtolenkin ja suihkun jälkeen tein itselleni drinkin ja sitten tein sopan. Ja söin. Ja katsoin Housea. Ja olin niiiiiin lomalla!



3 annosta

4 viipaletta pekonia
(luraus rypsiöljyä)
1 sipuli
2 porkkanaa
4 perunaa
suolaa
pippuria
1 tl persiljaa
0,5 tl chilirouhetta
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 dl kuohukermaa
1 dl rasvaista juustoraastetta (esim. gouda tai cheddar)

1. Paloittele pekoniviipaleet pienemmiksi paloiksi ja paista ne kattilassa rapeiksi. Nosta palaset syrjään odottamaan
2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuori ja paloittele porkkanat. Laita kasvikset kattilaan pekonin rasvaan kuullottumaan. Lisää tarvittaessa öljyä
3. Kuori ja paloittele perunat ja lisää nekin kattilaan. Kuullota muutama minuutti
4. Ripottele kasvisten päälle jauhot ja mausteet. Sekoita hyvin ja lisää vesi ja kanaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele vartin verran kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kypsiä. Survo kasviksia hieman mössöksi perunasurvimella (keittoon saa jäädä rouheutta!). Voit halutessasi myös soseuttaa keiton osittain tai kokonaan sauvasekoittimella tai blenderillä
5. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keitto pekonimurujen ja juustoraasteen kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti