4. tammikuuta 2015

Bbq-kastike porsaalle

Uusi vuosi vaihtui leppoisissa tunnelmissa. Iltapäivän hiihtolenkin ja saunan jälkeen makailua sohvalla katsoen Rillit huurussa –boksilta ensimmäistä tuotantokautta. Muru veteli nakkeja ja perunasalaattia ja minä hornetteja ja puoliksi palaneita valmispatonkeja. Helpoilla herkuilla siis mentiin. Ikkunasta näkyi muutama raketti ja nukkumaan menin jo ennen kymmentä.

Aamulla heräsin pirteänä ennen kahdeksaa, nautiskelin rauhasta ja hiljaisuudesta ennen aamupäivän hiihtolenkkiä ja saunaa. Lounaaksi tein sitten ihan oikeaa ruokaa. Paistoin uunissa porsaan pihvifileen meheväksi ja keittelin sille tällaisen kastikkeen. Kaveriksi vielä savupaprikalla maustettuja lohkoperunoita ja uuden vuoden ensimmäinen ateria oli melko lailla täydellinen.

Ja nyt en bloggaa enää yhtään bbq-kastiketta!



(n. kilolle sisäfileetä)

1,5 dl rypsiöljyä
1 sipuli
2 isoa valkosipulin kynttä
1 tl chilirouhetta
1 rkl fariinisokeria
1 dl ketsuppia
1,5 rkl viinietikkaa
1 rkl sinappia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna tilkkanen öljyä ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää sipuleiden joukkoon chilirouhe ja fariinisokeri. Kuumenna kunnes sokeri on sulanut sipuleiden sekaan
2. Lisää loppu öljy ja muut aineet. Kiehauta ja tarjoa porsaanlihan kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti