26. kesäkuuta 2015

Lohi-pinaatticurry

Kurkkaus pitkälle taakse - kevättalveen, jolloin sää oli leuto, aurinko paistoi ja sukset suihkivat laduilla. Eipä tämä alkukesän sää paljoakaan siitä poikkea. Sää on leuto silloin kun ei tuule tolkuttomasti ja aurinko paistaa silloin joskus kun ei satu satamaan. Sukset on kylläkin varastossa, mutta vesisuksilla pääsisi hyvin. Ja pyörälläkin voi suihkia halki vesilätäköiden. Tai autolla jos sää oikein käy ärsyttämään. (Ohje: Maku 1/2015 – muunneltu hieman)



3-4 annosta

300 g (kirjo)lohifileetä
1 rkl öljyä
1 tl currya
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl suolaa
150 g tuoretta pinaattia + ripaus suolaa
2 dl kuohukermaa
50 g mantelilastuja

1. Poista lohesta nahka ja ruodot ja paloittele kala suupaloiksi. Ruskista kalapalat öljyssä pannussa
2. Lisää pannulle mausteet ja kuullota niitä hetki
3. Huuhtele pinaatti ja valuta se lävikössä. Laita pinaatti toiseen pannuun ja kuumenna sekoitellen kunnes neste on haihtunut. Mausta pinaatti ripsauksella suolaa. Kaada pinaatti lohen sekaan
4. Lisää lohi-pinaattiseokseen kerma ja keitä kastiketta kokoon muutama minuutti
5. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kera. Ripottele annosten päälle mantelilastuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti