6. kesäkuuta 2015

Marinoidut hedelmät

Vanhempani viettävät tänä vuonna pyöreitä merkkipäiviä ja huomioimme tämän juhlavuoden italialaishenkisellä päivällisellä kotonamme. Alkuruuaksi laitoin salaatin, jossa salaattisekoituksen lisäksi oli päärynää, hunajaisia pähkinöitä, aurajuustoa, viinirypäleitä, granaattiomenaa ja kastikkeena balsamiviinietikkaa ja basilikaoliiviöljyä Pääruuaksi söimme pizzaa ja jälkkäriksi oli panna cottaa ja marinoituja hedelmiä.

Salaatti oli hyvää ja sitä oli liian iso annos. Pizza oli hyvää – ainahan pizza on hyvää. Kaiken kuitemkin kruunasi jälkiruoka, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan oli aivan loistava. Maukkaat mutta silti raikkaat hedelmät kevensivät täyteläisen panna cotan sopivaksi päätökseksi tuhdin pizzan jälkeen. Ja vaikka jälkiruoka ei ole se osa ateriaa jota odotan, tätä olisin voinut syödä vaikka toisenkin satsin. (Ohje Kotilieden sivuilta)



1 kg hedelmiä (nektariini, luumu, omena, viinirypäle tms.)

marinadi:
7,5 dl vettä
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
4 tähtianista
5 dl (alkoholitonta) siideriä tai valkoviiniä

1. Kuori ja paloittele hedelmät suureen kulhoon
2. Mittaa vesi kattilaan ja lisää joukkoon sokeri ja mausteet. Halkaise vaniljatanko. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon siideri tai viini. Kiehauta jos haluat haihduttaa alkoholin pois
3. Kaada liemi hedelmien sekaan ja jätä maustumaan pariksi tunniksi.
4. Siivilöi hedelmät liemestä ja tarjoa esim. panna cotan tai jäätelön kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti