3. kesäkuuta 2015

Sitrusvoipasta

Sitrus ei mielestäni kuulu mihinkään ruokaan, korkeintaan leivontaan aivan harvoissa ja valituissa leivonnaisissa. Siltikin jossain vaiheessa talvea sitrusten himo iskee! Varmaankin elimistö kertoo mitä se kaipaa ja tarvitsee pimeän ja kylmän keskellä: pientä auringon pilkahdusta keittiöön! Flunssakauden aikana C-vitamiinipommeista ei varmasti haittaakaan ole – tosin kypsennettäessä taitaa vesiliukoiset vitamiinitkin kirjaimellisesti kadota taivaan tuuliin.

Oli tästä ruuasta sitten hyötyä tai ei, on se ainakin maukasta suussa, täyttävää vatsassa ja energiapitoista elimistössä. (ohje: Glorian ruoka&viini 1/2015) 

EDIT 1.2.2024. Valmistin tätä ruokaa arki-illan iloksi ja lisäsin joukkoon myös lämminsavulohta. Toimii! Sitruksen määrä tuntui tällä kerralla todella kovalta! Erityisesti ohjeessa ollut greippi puski läpi aivan liian voimakkaasti. Alla olevaa ohjetta on muokattu hieman lempeämmäksi.





4 annosta

1 situunaa
1 appelsiini
60 g pehmeää voita
1 ruukku lehtipersiljaa
3 l vettä
1,5 tl suolaa
400 g spagettia
10 basilikan lehteä
mustapippuria

1. Pese sitrushedelmät huolellisesti kuumalla vedellä. Kuori hedelmät ohuelti kuorimaveitsellä. Purista sitruunasta mehu talteen (ja syö appelsiinin hedelmäliha)
2. Notkista voi sekoittamalla ja sekoita sen joukkoon sitruunamehu. Hienonna persilja ja sekoita se voin joukkoon
3. Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi. Laita sitrusten kuoriviipaleet lävikköön ja upota lävikkö kiehuvaan veteen. Keitä 3-4 minuuttia ja nosta lävikkö pois. Keitä pastaa sitrusvedessä kunnes se on al dente. Hienonna puolet sitrusviipaleista hienoksi silpuksi.
4. Hienonna basilika
5. Valuta kypsä pasta ja sekoita sen joukkoon persiljavoi, basilika ja sitrusten kuorisilppu. Tarjoa heti ja rouhi pinnalle mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti