17. lokakuuta 2010

Maustevoi

Maustevoita on pitänyt monet ja monet kerrat tehdä, mutta se on olevinaan niin työlästä ja hankalaa. Ruokaohjekansiossanikin on pitkä lista erilaisia voin maustamis- ja käyttövinkkejä odottamassa aikaa parempaa. Nyt Mysin mukana tuli sopiva ohje vastaan ja innostuin viimein tekemään maustevoita pikaisten jauhelihapihvien kaveriksi.

Eihän se nyt työlästä ollut lainkaan! 50 g voipala vaikuttaa pieneltä, mutta kun pötkyä alkaa siivuttaa huomaakin sen olevan todella riittoisa. Maustevoi on helppo tapa maustaa kypsät pihvit ja esimerkiksi keitetyt kasvikset. Maustettua voita voi käyttää myös paistamisessa, itse paistoin tatteja valkosipuli-persiljavoin kahdella viimeisellä siivulla.

Voihin voi sekoittaa mausteeksi melkeinpä mitä vaan ja siihen uppoaa kivasti viimeiset yrttiruukun lehdet ja maustepurkkien pohjat. Maustevoita kannattaa pakastaa valmiina siivuina, jolloin on helppo ottaa tarvitsemansa määrä. Rasva ei tosin säily pakastimessakaan kauhean kauaa!



Valkosipuli-persiljavoi

50 g voita
2 rkl sitruunamehua
2-3 valkosipulin kynttä
0,5 dl tuoretta persiljaa
suolaa ja mustapippuria

1. Anna voin pehmetä pienessä kulhossa huoneenlämmössä tai käytä pikaiseen mikrossa. Älä kuitenkaan sulata!
2. Kaada voin joukkoon sitruunamehu. Kuori ja raasta valkosipulin kynnet ja hienonna persilja. Lisää kulhoon. Sekoita haarukan avulla tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla
3. Kastele leivinpaperiarkki ja kumoa voi siihen. Pyörittele paperin avulla voi pötköksi ja laita pötkö kylmään kovettumaan. Viipaloi kovettunut voi ohuiksi viipaleiksi

1 kommentti:

  1. Tuo Mysin kirja on varmasti tosi hyvä! Se on jotenkin muutenkin niin symppis ja jalat maassa -ruokaa tekee.

    Mie teen aina voin vaan pötköksi, saa siitä sit leikata sopivan määrän veitsellä eikä oo niin paljoa tuota pintaa, johon ottaa makua. Ei kyllä siis ole koskaan tullut ees mieleen tehdä valmiita siivuja, joten pitääpä koittaa :)

    Onnea huikeasta kävijämäärästä <3

    VastaaPoista