25. lokakuuta 2010

Reilun kaupan viikko

”Reilu kauppa parantaa perheviljelijöiden ja suurtilojen työntekijöiden työ- ja elinoloja sekä ympäristön tilaa kehitysmaissa. Tuotteita ostamalla vaikutat positiivisesti kehitysmaissa asuvien ihmisten elämään.” (Reilun kaupan edistämisyhdistyksen kotisivut)

Reilun kaupan viikkoa vietetään 25.10-31.10. Tämän viikon aikana Reilun kaupan tuotteet ovat monella tapaa esillä. Esimerkiksi Joensuussa, Espoossa, Porissa ja Tampereella etsitään Reilun kaupan aarteita ympäri kaupunkia. Jaossa on tietoa ja ehkäpä myös pieniä yllätyksiä Reiluun kauppaan liittyen. Lisätietoa Reilusta kaupasta ja Reilun kaupan viikkoon liittyvistä tapahtumista löydät Reilun kaupan edistämisyhdistyksen kotisivuilta ylempänä olevan linkin takaa.

Myös Kauhan keittiössä leivottiin reilun kaupan tuotteista – hieman ennakoidusti jo eilen sunnuntaina. Lokakuun RuokaPirkassa oli banaani-suklaapaistoksen ohje johon oli käytetty Reilun kaupan tuotteita. Kipin kapin siis K-supermarkettiin.



Heitän ilmoille jälleen haasteen lukijoille: valmistakaa Reilun kaupan viikon aikana jokin ruoka tai leivonnainen jossa käytätte Reilun kaupan tuotetta tai tuotteita! Tai ostakaa nyt ainakin Ben and Jerry’s jäätelöä!!



8 annosta

taikina:

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl Reilun kaupan Luomuruokosokeria (Dansukker)
100 g voita sulatettuna

täyte:
100 g Reilun kaupan suklaata (Pirkka)
800 g Reilun kaupan banaaneja (Pirkka)
2 rkl fariinisokeria
2 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta

lisäksi:
vaniljajäätelöä

1. Sekoita taikinan ainekset keskenään ja painele puolet taikinasta ohueksi kerrokseksi voideltuun uunivuokaan
2. Rouhi suklaa ja viipaloi banaanit. Mausta banaanit fariinisokerilla, sitruunamehulla ja sitruunankuoriraasteella. Levitä banaanitäyte vuokaan ja ripottele päälle suklaarouhe. Ripottele päällimmäiseksi loput taikinasta
3. Paista 200 asteessa 25 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kera.

3 kommenttia:

  1. Jes, just ostin Reilun kaupan luomuriisiä ja sitte ku hehkutin sitä miehelle, niin se kertoi, että nyt on Reilun kaupan -viikko! Jee!

    VastaaPoista
  2. Hyvä hyvä! Meinaatkos jotain erityisen reilua riisistä kokkailla?

    VastaaPoista
  3. Tein eilen wokkia, mun uudella wokkipannulla :) Syön riisiä ehkä kerran vuodessa, joten piti ostaa jotain hyvää sellaista.

    VastaaPoista