Vietettiin sääolosuhteiden vuoksi poikien kanssa vaihteeksi leivonta-aamupäivää. Muffinsseja oli toiveena ja Le Cordon Bleun muffinssikirja otettiin jälleen esille! Hedelmävadilla nökötti muutama hieman ylikypsä päärynä ja niiden hyödyntämiseen ohje löytyikin. Taikinasta tuli todella iso, puolikas annos olisi riittänyt mainiosti! Näistä löytyi pehmeyttä ja rapautta yhtä aikaa!
24 kpl
450 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
0,5 tl muskottipähkinää
115 g fariinisokeria
400 g päärynöitä
100 g pekaanipähkinöitä (paahda jos haluat)
125 g voita
2 munaa
3,75 dl maitoa
1 tl vanilja-aromia
1. Siivilöi jauhot, leivinjauhe, kaneli ja muskottipähkinä suureen kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri
2. Kuori päärynät ja poista niistä siemenkodat. Hienonna. Hienonna myös pekaanipähkinät. Lisää molemmat jauhojen sekaan ja sekoita.
3. Sulata voi
4. Vispaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito ja vanilja
5. Tee jauhoseokseen kuoppa ja kaada sinne maitoseos ja voisula. Sekoita suunnilleen sekaisin
6. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 20 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti