Nyt postataan arkistoiden kätköistä kaivettua…
Loppusyksystä iski aivan vastustamaton pastanhimo – varmaankin joku rasvakerroksen kerääminen talvea varten oli alitajuisesti käynnissä. Himon hillitsemiseksi vietin pastaviikon aivan yltiöpäisen kalori-ilottelun merkeissä. Valikoimaan kuului vanhoja tuttuja: basilikapastaa, tagliatelle-herkkusieni-aura-pastaa, chili-hunajakatkarapuja ja fettuccinea, lihapullaspagettia, ruusukaali-pekonipastaa ja lemon linguinea. Uutena tuttavuutena tein simppelin kinkkupastan jonka ohjeen olen joskus napannut talteen Pastanjauhajien arkistoista. Kaloreita säästämättä ja mausta tinkimättä teemalla: miksi syödä joka päivä kun voit saada yhdestä ateriasta koko viikon kalorit!? ;D
100 g voita
250 g keittokinkkua
2,5 dl ruokakermaa
1,5 dl parmesaaniraastetta
ripaus muskottipähkinää
suolaa ja pippuria
lisäksi pastaa
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Sulata voi kattilassa. Suikaloi kinkku ja lisää kattilaan. Lisää myös kerma, juustoraaste ja muskottipähkinä. Keittele hiljakseen sen aikaa kunnes pasta on kypsää.
3. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja sekoita valutetun pastan joukkoon.
Testasin! Oli erittäin hyvää =)
VastaaPoista