3. tammikuuta 2011

Marinoitu punasipuli

Muutamia vuosia sitten kävimme isännän kanssa hieman tiheämpään tahtiin ulkona syömässä ja monesti valintamme oli Amarillo. Ja monesti valintani oli Chicken Pocket. Loppusyksystä kävin serkkuni kanssa juhlistamassa hänen uutta työpaikkaansa Amarillossa ja valintamme oli Chicken Pocket. Olimme molemmat melko varmoja siitä, että ennen muinoin annoksessa oli punasipuli nimenomaan marinoituna. Nyt saimme sipulin raakana. Jotain jäi puuttumaan!

Onneksi Kädenväännössä oli vähän aikaa sitten tehty marinoituja punasipuleita itse ja joulupöytään ne meilläkin tiensä löysivät.



2 punasipulia
1 dl valkoviinietikkaa (himppunen vähemmänkin ehkä minun makuuni riittäisi)
loraus oliiviöljyä
mustapippuria
2 tl sokeria
2 tl soijakastiketta

1. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi kulhoon
2. Sekoita marinadin ainekset ja kaada sipuleiden päälle. Anna maustua vuorokauden verran. Sekoittele välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti