2. tammikuuta 2011

Vaahterasiirappiset porkkanat ja palsternakat

Perinteiset lanttu- ja porkkanalaatikot eivät meidän joulupöydässämme oikein maistu. Jonakin vuonna tein punajuurilaatikkoa (joka myöskin kuuluu äitini joulupöytään). Juuresten makeus kuitenkin kuuluu jouluun. Tänä vuonna tällä tyylillä. Ohje on Maku-lehden vuoden 2010 joulunumerosta.



12-14 annosta

4 palsternakkaa
7 porkkanaa
timjamia
1 dl vaahterasiirappia
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

1. Kuori juurekset ja leikkaa ne pitkiksi suikaleiksi. Laita voideltuun uunivuokaan
2. Ripottele päälle timjamia. Valuta juuresten päälle vaahterasiirappi ja mausta suolalla ja pippurilla
3. Kypsennä 225 asteessa n. 25 minuuttia kunnes juurekset ovat napakan kypsiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti