8 pientä punajuurta (siis oikeasti semmoisia aivan pieniä)
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
1 paprika
3 dl couscousia
6 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
pari reilua kourallista jotain vihreää (itsellä Napolitana mix joka sisältää rucolaa, mizunaa, punajuuren lehtiä ja pinaattia)
100 g pehmeää vuohenjuustoa
hunajavinegrette:
0,75 dl oliiviöljyä
0,25 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1,5 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa ja pippuria
chilijauhetta
1. Kuori ja lohko punajuuret. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoittele hieman
2. Lohko paprika neljään osaan ja poista siemenet ja valkeat osat. Laita paprikat punajuurien kanssa pellille kuori ylöspäin
3. Paahda kasviksia 225 asteessa. Ota paprikat pois kun pinta alkaa tummua ja punajuuret kun ovat napakan kypsiä. Laita punajuuret tarjolle erilliseen kulhoon jolloin eivät värjää koko salaattia
4. Laita paprikat muovipussiin muutamaksi minuutiksi. Poista kuoret ja paloittele paprika
5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se couscoussuurimoiden joukkoon. Mausta fondilla ja anna hautua kannen alla kunnes vesi on imeytynyt. Sekoittele irtonaiseksi haarukalla
6. Huuhtaise vihreä ja revi tarvittaessa pienemmäksi ja paloittele vuohenjuusto
7. Sekoita salaatin ainekset couscousin joukkoon
8. Valmista vinegrette vispaamalla ainekset sekaisin. Lisää seos salaatin joukkoon ja sekoita hyvin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti