7. tammikuuta 2011

Valkoinen joulusalaatti

Hiljaa hyvä tulee näiden joulupostausten kanssa. Jokohan ois kohta urakka valmis. Joulupöydässä syötiin myös juustoista salaattia Maku-lehden ohjetta mukaillen.



8 annosta

250-300 g brietä (tai muuta valkoista juustoa)
0,5 kurkkua
2-3 klementiiniä (käytin säilykettä)
salaatin lehtiä
0,5 dl pinjansiemeniä
(mustapippuria)

vaalea balsamisiirappi

0,5 dl valkoista balsamiviinietikkaa
0,5 dl sokeria

1. Keitä balsamisiirappi. Sekoita etikkaan sokeri ja kiehuta kattilassa. Anna jäähtyä kannen alla ja säilytä käyttöön saakka viileässä
2. Paloittele salaatin ainekset ja asettele vadille, ripottele päälle siemenet. Valuta salaattiin balsamisiirappi juuri ennen tarjoilua. Rouhaise halutessasi päälle vielä mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti