31. tammikuuta 2011

Valkosipulista maalaisleipää vuohenjuustolla ja prosciuttolla

Tämä ohje löytyi saksittujen reseptien laatikosta teemalla Nigel Slateria pikaisesti muistilapulla. On taas vissiin ollu kiire kirjottaessa ohjetta ylös… Ohjeen kirjoittaminen ei ole ylipäätään kaikkein helpoin juttu koska herra Slater ei ainakaan tässä kyseisessä tv-ohjelmasarjassa kovinkaan tarkkoja ohjeita edes käyttänyt. No, tässäpä tämä ainesosaluettelo nyt kuitenkin tulee jakoon. Suosittelen testaamaan näitä ihana rapeita ja pehmeitä leipiä.



valkosipulin kynsiä
oliiviöljyä
maalaisleipäviipaleita
vuohenjuustoa
rucolaa
mustapippuria
prosciuttoa

1. Kuori valkosipulin kynnet ja paahda niitä oliiviöljyssä pannulla (tai uunissa) kunnes ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Painele tahnaksi oliiviöljytilkan kanssa
2. Levitä valkosipulitahna leipäviipaileiden päälle. Lisää päälle kunnon viipaleet vuohenjuustoa. Gratinoi uunissa kunnes juusto pehmenee
3. Annostele lautaselle rucolaa ja nostele valmiit leipäpalat päälle. Rouhaise mustapippuria pinnalle
4. Laita leipien päälle vielä prosciuttosiivuja. Nauti!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti