18. helmikuuta 2011

Kikherne-bulgursalaatti

Pakkaset paukkuu ja nyt olisi just paras hetki haudutella possun niskaa uunissa tuntitolkulla ja nauttia pataruokien pehmeistä aromeista. Mutta – ihme kyllä – minun tekee mieleni syödä salaatteja ja muuta kevyttä. Etsiskelin viikonloppua varten jotain kivaa höystettä tuorepastalle enkä katsellutkaan kermaisia ja juustoisia sooseja niin kuin yleensä on tapana. Listalle päätyi kasvispastaa (siitä tuonnempana sitten lisää!). Ehkäpä tämä nyt on sitä kuuluisaa toiveajattelua keskellä suurten nietosten (mutta kyllähän siellä kuitenkin aurinko paistaa pakkasesta huolimatta)! Tarkoitus on kyllä käydä hakemassa myös niitä patalihoja ja kokkailla oikeasti vuodenajan henkeenkin…

Tämän salaatin ohjeen olen joskus ottanut talteen Chocohilistä. Bulgur on minulle uusi tuttavuus – oikein maistuva!! Salaatin kastikkeen maut eivät kuulu vakioihini ja hieman piti maustekaappia täydentääkin tätä ruokaa varten, mutta lopputulos oli oikein maukas – jeerasta huolimatta…ehkäpä juuri jeeran vuoksi!



1,25 dl bulguria
3 dl vettä
0,25 tl suolaa

1 tlk kikherneitä (laitoin kolmisen desiä itse keitettyjä)
150 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
100 g pakasteherneitä

kastike:
1 limen mehu
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
0,5 tl korianteria
0,5 tl jeeraa

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Kaada bulgurin päälle. Peitä kannella ja anna turvota n. 45 minuuttia
2. Sekoita kastikkeen aineet sekaisin ja nosta kylmään odottamaan
3. Paloittele tomaatit, valuta kikherneet ja sulata pakasteherneet. Lisää bulgurin sekaan. Lisää myös kastike. Sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti