2. helmikuuta 2011

Juuresletut ja vuohenjuustokastike

Äkkiseltään voisi kuvitella että tässä olisi tapa jolla lapset (ja miehet) saadaan syömään kasviksia! Miehen kohdalla toimi, mutta muksuja ei saanutkaan näin helpolla huijattua. Omaan suuhun upposi myös hyvin: makeahkojen lettujen kaverina söin hieman kirpakkaa vuohenjuustokastiketta ja pari viipaletta suolaisen sitkeää prosciuttoa.



750 g juureksia (käytin perunaa, lanttua, porkkanaa ja palsternakkaa)
n. 1,5 dl maitoa
2 munaa
n. 1,5 dl vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
1 dl juustoraastetta

kastike:
200 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl maustamatonta jogurttia (tai kermaviiliä)
2 rkl sweet chili –kastiketta

1. Kuori ja paloittele juurekset. Keitä pehmeiksi väljässä vedessä. Painele soseeksi ja lisää loput aineet (jauhot ja maidon laitoin mittailematta, lopputulos oli normaalia lettutaikinaa huomattavasti paksumpi taikina)
2. Paista letut voissa ruskeapintaisiksi
3. Muussaa vuohenjuusto haarukalla ja sekoita joukkoon jogurtti tai kermaviili. Mausta chilikastikeella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti