15. helmikuuta 2011

Pursotuskurssilla

Vietin aivan huippumukavan maanantai-illan Marttojen opetuskeittiöllä kermavaahdon pursotuksen merkeissä! Joensuun Iloinen Keittiö, Karelian Martat ja Decapitatedin Insanity järjestivät yhteistyössä pursotuskurssin. Paikalla oli kymmenen innokasta pursottajaa. Täkäläisistä blogeista oli edustettuna Insanityn ja itseni lisäksi Cebicin keittiö ja Leipomus-blogi. Paikalla pyörähti myös toimittajat Sanomalehti Karjalaisesta ja paikallislehti Heilistä – melkoinen spektaakkeli tuo kurssi siis! :)

(Edit: juttu on luettavissa Heilin näköislehden arkistossa (sunnuntai 20.2.2011 s. 6-7) ja tekstit ja kuvat löytyvät myös Insanitylta!)Kurssin tiloista vastasi Martat, välineistä Iloinen keittiö ja opetuksesta ihana Insanity! Aluksi saimme pienen teoriapläjäyksen liittyen täytekakkupohjan tekoon, kostuttamiseen ja täyttämiseen. Sitten pääsimmekin tositoimiin. Jokaiselle kurssilaiselle oli varattu oma kakkupohja, joka leikattiin, täytettiin, päällystettiin kermavaahdolla ja pursotettiin. Oman kakun sai viedä mukanaan kotiin.


Minä ihan ite leikkaan kakkua Insanityn aivan ihanalla veitsellä! Tahtoo Macin!!

Ja Cebic leikkaa!


Tästä se lähtee!


Kermaa kului joitakin litroja…


Ope näyttää mallia


On se vaan helppoa kun sen osaa!


Cebicin kakun loppusipistelyt

Kolmisen tuntia vierähti nopeasti kakkuillessa ja lopuksi raivaillessa. Iltamme jatkui vielä Insanityn ja Cebicin kera läheisessä kuppilassa, mutta ehkäpä ei siitä sen enempää.

Kiitokset järjestäjille, kaikille mukana olleille ja erityisesti Insanitylle hyvistä opeista!


Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa!

12 kommenttia:

 1. Kuulostaapa ihanan joustavalta yhteistyöltä teillä Joensuussa, kun kauppa ja järjestötoimijat ja bloggaajat yhdessä onnistuvat kasaamaan noin kivan kokonaisuuden :)!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa mahtavalta! Oon aika kade ;) Mekin mietittiin tuossa Jyväskyläläisten bloggaajien kanssa, että olisi hauska oppia pursottelemaan, ja että pitäisi järjestää joku taituri sitä meille neuvomaan, mutta ei vielä olla siihen paneuduttu. Ah ja voih :D Ehkä keväämmällä sitten..

  VastaaPoista
 3. Meillä on aivan mahtava kauppa! Sonja pistää tapahtumaan! :)

  VastaaPoista
 4. Nyt täytyy sanoa, että harmittaa aivan vietävästi, etten moisesta kuullut. Ei olis tehnyt tälle pahaa tuo teoria osuus...jatkan siis samalla väärällä kakunteko linjalla :D

  VastaaPoista
 5. Sirpa, no worries, järjestämme kyllä uusintakierroksia, niin että "saletisti natsaa" - Kursseja järjestetään niin kauan kuin niille on kiinnostusta - ja Insanity jaksaa opettaa!
  t. Sonja Keittiöstä

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa hyvältä, että homma jatkuu...mistähän noista saisi sitten tietoa?

  VastaaPoista
 7. Laita mulle sähköpostiosoitteesi niin voin sit infota! (Jos vaan lahopäisenä muistan...) :D Osoite löytyy tuosta palkista!

  VastaaPoista
 8. Voi miten ihana blogi sulla on, onneksi eksyin jostain luoksesi. Taidanpa käydä useamminkin visiteeraamassa ja haaveilemassa Ben &Jerry -liikkeestä... OIH!

  Ihanaa viikonloppua sinne suunnalle!

  - Jaana "Kainuunkadulta"

  VastaaPoista
 9. Kiva kun tykkäät Jaana! Ja tervetuloa uudelleenkin! Minut löytää myös blogilistalta! :) Mukavaa viikonloppua Kainuunkadulle myös! :)

  VastaaPoista
 10. Kunpa olisin tiennyt tästä kurssista :) Täällä siis myös joensuulainen bloggaaja, vasta löysin blogisi. Linkitin sinut :) Tervetuloa vierailulle!

  VastaaPoista
 11. Hei! Kiva kun ilmoitit itsestäsi!! :) Kiva löytää täkäläisiä kanssabloggaajia lisääkin! :)

  VastaaPoista