20. kesäkuuta 2011

Kaura-piimäletut

Hieman erilainen, voisikohan sanoa että kotoisampi, versio amerikkalaisista pannukakuista. Nämäkin kohosivat ihanan paksuiksi paistettaessa. Päälle laitettiin omenasosetta – vaahterasiirapin puuttuessa. Olisikohan sitten koivun mahlasta tai kuusen kerkistä tehty siirappi ollut se kotimaisempi vaihtoehto vaahterasiirapille? Ohjeen löysin Kirsin keittiöstä.

PS. Muistathan osallistua arvontaan!



2,5 dl kaurahiutaleita
5 dl piimää
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 rkl öljyä

1. Sekoita kaurahiutaleet ja piimä kulhossa. Anna turvota 15 minuuttia
2. Sekoita kuivat aineet sekaisin toisessa kulhossa ja lisää ne piimäseokseen
3. Lisää kananmuna ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia
4. Paista letut pannulla voissa

2 kommenttia: