250 g makaroneja
sieniseos:
nokare voita
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
3 dl sienikuutioita
persiljaa
timjamia
suolaa
mustapippuria
2 tl valkoista balsamiviinietikkaa
bechamel-kastike:
30 g voita
0,5 dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
1,5 dl parmesaaniraastetta
1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä
2. Hienonna sipulit. Sulata voi paistinpannulla ja kuullota sipuleita hetki. Lisää pannulle sienet ja kypsennä viitisen minuuttia. Mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla sekä viinietikalla
3. Valmista kastike: sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito kattilaan pienissä erissä samalla hyvin sekoittaen. Kiehauta kastike ja mausta. Nosta pois levyltä ja sekoita joukkoon parmesaani.
4. Yhdistä sieniseos, kastike ja valutetut makaronit
5. Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti