14. kesäkuuta 2011

Munakokkeli

Rauhallinen viikonloppuaamu ja lapset poissa kotoa: aikaa laittaa kunnon aamiaista ja syödä kaikessa rauhassa. Pekonia, bratwurstia, uunissa paahdettuja tomaatteja ja herkkusieniä, greippiä, viinirypäleitä ja tietysti kananmunaa – tällä kertaa kokkelina!

Munakokkeli on melkoisen luotettavan lähteen – eli äitini – mukaan ollut ruoka jonka lapsena tuppasin oksentamaan. Tällä kertaa kokkeli maistui hyvältä pysyi hyvin sisällä! Ehkäpä tällainen ranskalainen hienostunut munakokkeli olisi silloin lapsenakin ollut sopivampi vaihtoehto! Terkkuja vaan äiti, jos luet tätä! :)

Munakokkelissa tärkeää on pehmeä ja löysä rakenne ja sitä tuleekin kypsentää varovaisesti jotta munaseos ei kypsy liian kovaksi. Mallia kokkelin valmistukseen otin Uneliaasta keittiöstä.



1 annos

nokare pehmeää voita
2 kananmunaa
ripaus suolaa ja pippuria
n. 1 rkl kermaa
(parmesaania)

1. Voitele paistinpannun pohja ja reunat voilla
2. Riko munat kulhoon ja vatkaa haarukalla kunnes seos on tasaista
3. Kaada seos lämpimälle pannulle. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Kun seos alkaa hyytyä, sekoittele rivakammin ja nosta tarvittaessa pannu hetkeksi irti levystä. Varo että seos ei kypsy liian kovaksi!
4. Kun rakenne on sopivan kiinteän löysä, nosta pannu pois levyltä ja kaada sinne loraus kylmää kermaa jotta kypsyminen pysähtyy. Sekoita hyvin
5. Mausta suolalla ja pippurilla ja halutessasi parmesaaniraasteella tai -lastuilla

2 kommenttia:

  1. Totta Mooses! Ei ollut munakokkeli ainakaan äidistä kivaa ruokaa, kun kertaalleen niskaansakin ne sai! Mutta kerman kerahan siitä saa - kaksinverroin parempaa, taitaapa nyt pysyä jo sisälläkin, kuten moni muukin ruoka - ihan napisematta! Terv. äiskä

    VastaaPoista
  2. Kiitokset vaan mehukkaista yksityiskohdista! :D Juu, napisematta syön! :) terv. tytär

    VastaaPoista