7. elokuuta 2011

Parmesaani-vuohenjuustomunakas

Jotkut ruuat vaan ovat jostain syystä aivan täydellisiä! Täydellinen ruoka ei välttämättä näytä lautasella täydelliseltä tai edes kovinkaan kummoiselta, mutta maku ja rakenne hellivät aisteja sitten senkin edestä ja syönnin jälkeen olo on … no, aivan täydellisen ravittu!

Tässä simppelissä ruuassa muutama yksinkertainen raaka-aine yhdessä muodostaa aivan täydellisen liiton. Täydellistä comfort-foodia illalla sohvalla leffan ääressä! Voisin kuvitella koko päivän olevan jokseenkin täydellinen jos aamun aloittaa tällä munakkaalla!

Kokeilulistalle ehdottomasti!!! Kaikille!! (Kananmuna-allergisten ei tarvitse kokeilla, heidän kokemus tästä ruuasta ei välttämättä olisi aivan täydellinen.) Ohje Jannalta.



voita
pari kananmunaa
tilkkanen kermaa
parmesaaniraastetta
muutama kirsikkatomaatti
pehmeää vuohenjuustoa
suolaa ja mustapippuria

1. Sulata voi paistinpannulla
2. Riko munat kulhoon ja lisää joukkoon tilkka kermaa. Vispaa rakenne rikki. Kaada munaseos pannulle ja liikuttele massaa varovaisesti keskeltä laidoille kunnes se alkaa hyytyä
3. Kun munakas on hieman hyytynyt mutta vielä selvästi löysä pinnalta, raasta sen päälle parmesaania. Kypsennä edelleen miedolla lämmöllä pikku hetkinen
4. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne munakkaan pinnalle. Murenna pinnalle myös vuohenjuustonokareita. Jatka kypsentämistä vielä hetkinen, anna munakkaan jäädä pehmeäksi
5. Nosta pannu levyltä ja raasta päälle vielä parmesaania. Mausta suolalla ja pippurilla. Syö hetioitis!

4 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää ja näyttää kauniilta! Mie oon maailman surkein tekemään munakkaita ja kokkeleita, mutta pitäis kyllä opetella.

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva että kokeilit ja vielä tykkäsit! :)

    VastaaPoista
  3. Cebic: nyt ehottomasti kokeilemaan!! Eiks teillä oo nyt vielä niitä omien kanojen muniaki saatavilla?! Miedolla lämmöllä vaan niin tulee pehmeä rakenne!

    Janna: Harmi kun mulla ei ollu mitään vihreetä pistää tuohon päälle. Kurkkusiivut ei oikeen iskeny ajatuksena... :) Tää oli kyllä aivan täydellinen herkku!! Ja onpa kiva kun kävit/käyt lukemassa täällä! :)

    VastaaPoista
  4. Joo, kurkku ei olis ehkä tässä tapauksessa kruunannut komeutta :D Käyn aina lukemassa sun jutut, oon vaan tosi laiska kommentaattori! :)

    VastaaPoista