16. huhtikuuta 2012

Lohta valkosipulilla, basilikalla ja sitruunalla

Pääsiäispäivän iltaruokaa varten kaivoin pakastimesta kirjolohifileen jonka valmistin vaivattomaan tapaan kokonaisena uunipellillä. Musteena on yksinkertaisesti valkosipulia, sitruunaa ja basilikaa. Yllättävää miten paljon makua lohi itseensä imee – ihan tuosta noin vaan. Aina maustamisen ei tarvitse olla hankalaa!


Uuniin menossa

kirjolohifilee
suolaa
mustapippuria
3 valkosipulin kynttä
kourallinen basilikan lehtiä
sitruuna

1. Poista lohifileestä ruodot ja laita se uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria
2. Kuori valkosipulin kynnet ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Levitä siivut lohen päälle. Levittele valkosipuliviipaleiden päälle basilikan lehdet
3. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa se viipaleiksi. Asettele viipaleita lohifileen päälle
4. Kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia riippuen fileen koosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti