14. huhtikuuta 2012

Fetalla täytetyt suippopaprikat

Eräänä päivänä pahaa aavistamatta lueskelin facebookista uusimpia kuulumisia ja Liemessä - ruokablogin päivitys hyppäsi sieltä silmilleni. Fetalla täytetyt suippopaprikat!! Ah! Koin melkein vastustamatonta halua lähteä siltä istumalta kauppaan ostamaan tarvikkeet ja tekemään näitä herkkupaloja! Olosuhteiden pakosta jouduin kuitenkin hillitsemään itseni.

Suippopaprikasta olen aina tykännyt mutta ihastuin siihen aivan totaalisesti siskonmakkarakeittoa syödessä. Tavallinen paprikakin on ihanaa ja varsinkin täytetyt paprikat ovat ihania. Kaikki ruoka mikä täytetään jollain on ihanaa. Kaikki ruoka missä on juustoa, on ihanaa. Ja nyt vielä täytetään suippopaprikoita! Pakko olla hyvää!

Vietin lapsivapaata viikonloppua ihan itsekseni. Kävin aamulla kampaajalla ja hieman shoppailemassa. Nautin kevään tuomasta vapaudesta kun autottomana ihmisenä pääsen vihdoinkin taas liikkumaan ilman bussien aikataulujen kyttäämistä. Hieman nälkäisenä pyöräilin kotiin - uusi musta tukka (pikkuisen ärsyttävässä vastatuulessa) hulmuten, kaadoin lasiin kylmää ranskalaista valkoviiniä ja nautiskelin keittiössä paprikoita valmistaen. Nyt odottelen paprikoiden kypsymistä koko ajan hieman nälkäisempänä ja mietin, josko kaataisin odotellessani toisen lasillisen viiniä…

- - -

Kaadoin viinilasillisen vasta paprikoiden kaveriksi. Viineistä juurikaan ymmärtämättömänä en osaa arvioida viinin sopivuutta ruualle muutoin kuin oman suun perusteella. Viini maistui paremmalta paprikoiden kanssa kuin ilman, joten ilmeisesti valinta oli hyvä. Ja paprikat – ne olivat aivan loistavia!



2 suippopaprikaa
1 kananmuna
1 dl turkkilaista jogurttia
100 g fetajuustoa
2 tl hunajaa
mustapippuria
suolaa
muutama basilikan lehti
0,5 dl parmesaaniraastetta

1. Pese paprikat ja tee niihin yksi pitkittäinen viilto. Kaavi siemenet ja vaaleat seinämät pois lusikalla
2. Sekoita kulhossa kananmuna ja jogurtti. Murustele joukkoon feta. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla sekä hienonnetuilla basilikanlehdillä
3. Täytä paprikat fetaseoksella ja ripottele päälle parmesaaniraaste
4. Kypsennä uunissa 200 asteessa puolisen tuntia

1 kommentti: