13. huhtikuuta 2012

Täytetyt munanpuolikkaat

Pääsiäisen pakollinen munamässäily tuli tänä vuonna toteutettua aamiaisen muodossa. Täytettyjä munanpuolikkaita kolmella tapaa ja kahvia – melko eleganttia!



7 kananmunaa
1 annos majoneesia
6 siivua ohuen ohutta kalkkunanfileeleikettä
puolikas punasipuli
85 g tonnikalaa
muutama tupsu persiljaa
3 viipaletta pehmeää vuohenjuustoa
muutama basilikan lehti
mustapippuria

1. Keitä kananmunat koviksi - eli 10 minuuttia - ja anna niiden jäähtyä. Kuori ja halkaise munat. Laita keltuaiset pieneen kulhoon ja munanpuolikkaat lautaselle
2. Valmista majoneesi ohjeen mukaan ja kaada se samaan kulhoon keltuaisten kanssa. Sekoita haarukalla tasaiseksi seokseksi ja jaa se kolmeen eri astiaan
3. Hienonna 5 kalkkunaleikesiivua hienoksi silpuksi. Kuori punasipuli ja hienonna sekin. Sekoita silput ensimmäiseen kulhoon
4. Sekoita toiseen kulhoon tonnikala ja muutama hienonnettu persiljatupsu
5. Sekoita kolmanteen kulhoon vuohenjuusto.
6. Mausta kaikki seokset mustapippurilla ja tarvittaessa myös suolalla. Pursota seokset munanpuolikkaisiin (täytteitä jää hieman yli, ne voi syödä vaikka voileipäkeksien tai patongin päällä!)
7. Koristele kalkkunamunat kalkkunanleikesuikaleilla, tonnikalamunat persiljalla ja vuohenjuustomunat basilikalla

2 kommenttia:

  1. >Tosi kivoja reseptejä, muokkasin hieman itselle sopivaksi :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! :) Harvoin sitä itsekään tulee muokkaamatta ruokia ohjeista tehtyä. Aina tulee muuteltua ainakin vähän omaan ruoka-ainekaappiin sopivaksi. :)

    VastaaPoista