Joskus aikaisemmin jo kirjoitinkin että voileipäkakku on aina kuulunut olennaisena osana kahvipöytääni juhlassa kuin juhlassa. Pöytään kokoontuva juhlaporukka on vuosien kuluessa pienentynyt ja vaikka voileipäkakku on hyvää ja se kaikille hyvin maistuu, niin on kuitenkin ehkä hieman liioittelua tehdä normaalia voileipäkakkua tarjottavaksi neljälle aikuiselle. Onneksi on olemassa myös hieman pienempiä versioita ja yhtä ideaa testasin esikoisen synttärikahveille. Kakku onnistui loistavasti ja sankarin mummo tilasi samanlaisen kakun taukoevääksi perinteiselle äitienpäivän haravointiurakalleen.
pohja:
9 viipaletta real-leipää
50 g pehmeää voita
täyte:
200 g lämmin- tai kylmäsavulohta
1 punasipuli
200 g tuorejuustoa (yrtti-pippuri)
250 g maitorahkaa
1 rkl sitruunamehua
(suolaa)
koristeeksi esimerkiksi:
salaatin tai yrtin lehtiä
keitetty kanamuna
viinirypäileitä
1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 16 cm) pohjalle leivinpaperi
2. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja murenna leivät kulhoon. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja painele seos vuoan pohjalle
3. Valmista täyte: Poista lohesta mahdolliset ruodot ja nahka ja hienonna kala kulhoon. Sekoita joukkoon muut täytteen ainekset ja levitä täyte vuokaan pohjan päälle. Laita vuoka pakastimeen tunniksi ja nosta sitten jääkaappiin tarjoiluun saakka
4. Koristele juuri ennen tarjoamista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti