25. marraskuuta 2012

Ohrainen papu-pepperonikeitto

Kun joku pöpö on jyllännyt elimistössä viikon verran tarjoillen monenlaisia tuntemuksia kurkkukivusta ja äänen lähtemisestä rähmäisiin silmiin, on aika ottaa esiin järeämpiä keinoja. Kun nenäsumute ei avaa nenää, on aika kokeilla mausteiden voimaa. Kun villasukat ja viltti ei vie pois jatkuvaa vilua, on aika kokeilla lämmintä lientä. Kun kroppa tuntuu voimattomalta, on aika etsiä energiaa pavuista ja kotimaisesta ohrasta. Ja kun tekemättömyys ja jaksamattomuus vetää mielen matalaksi, on aika viettää pieni hetki keittiössä höyryävää soppakattilaa hämmentäen ja tuoksuista hyvää mieltä hengittäen. Tämä on täydellistä taudintapposoppaa! Kylläisenä, hyvillä mielin ja toiveikkaana jään odottamaan vaikutusta! (ohje hieman muunnellen Maku-lehdesta 5/2012)



4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
2 tl kuivattua oreganoa
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl sokeria
1 l lihalientä
1 prk tomaattimurskaa
200 g (n. 3 dl) kypsiä valkoisia papuja
1 dl ohrahelmiä (tai pientä pastaa)
100 g pepperonia (tai muuta mausteista makkaraa)
1 tl kuivattua basilikaa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia viitisen minuuttia
2. Lisää joukkoon tomaattipyree, oregano ja sokeri sekä lihaliemi ja tomaattimurska. Kiehauta ja lisää myös pavut. Keittele 15 minuuttia
3. Suikaloi pepperonimakkara kapeiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan makkarasuikaleet ja ohrahelmet sekä basilika. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia välillä hämmennellen.
4. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla (omassa keitossani makkara oli sen verran topakasti maustettua että pippuriakaan en lisännyt.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti