6. helmikuuta 2013

Paras ja yksinkertaisin makaronilaatikko

Olenkohan joskus sattunut mainitsemaan että kahden pikkumurusen kanssa on melkein mahdotonta onnistua ruoanlaiton saralla. Yhdelle kelpaa yksi, toiselle toinen ja seuraavana päivänä kummallekaan ei kelpaa yksi eikä toinenkaan vaikka samaiset pöperöt olivat suurinta herkkua edellisellä kerralla. Eli arkiruuan laitto on melkoista arpapeliä ja siinä kokki harvoin voittaa. Mutta silloin kun kerrankin voittaa niin kyllä se voitto sitten maistuu makoisalta!

Nyt eräänä maanantaina voitto hiipi yllättäen puskista makaronilaatikon muodossa. Nyt vihdoinkin onnistuin tekemään aivan täydellistä makaronilaatikkoa: pehmeää ja maukasta ja niin simppeliä. Iskälle jälleen kerran suuri kiitos ja kumarrus!



400 g jauhelihaa
paprikajauhetta
mustapippuria
400 g makaroneja
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
200 g maustamatonta tuorejuustoa

1. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se kevyesti paprikajauheella ja mustapippurilla
2. Voitele uunivuoka öljyllä. Kaada vuokaan makaronit ja jauheliha ja sekoita ne sekaisin
3. Keitä vesi kiehuvaksi ja kaada se kulhoon. Lisää joukkoon lihaliemikuutiot ja vispaa kunnes kuutiot ovat liuenneet veteen. Lisää kulhoon tuorejuusto nokareina ja vispaa jälleen kunnes juusto on sulanut.
4. Kaada liemi vuokaan ja kypsennä 200 asteessa tunnin ajan.

3 kommenttia:

  1. Hei, kiva uusi tuttavuus tämä blogi, pannarireseptin kautta tämän löysin. Mutta siis makaroonilaatikko asiaa -meillä tehdään myös tällä reseptillä, mutta tuorejuuston tilalla käytetään koskenlaskijaa. Meidän lapset kyllä syö mielellään, vaikka koskenlaskija onkin aika voimakkaan makuinen. :) Jään kyllä seurailemaan blogiasi!

    VastaaPoista
  2. On se vaa mukavaa, että miustakii o jottai hyötyy.

    VastaaPoista
  3. Sini: kiva kun löysit blogiini, ja tervetuloa jatkossakin! :) Tuo alkuperäinen ohje oli myös tehty koskenlaskijalla mutta sulatejuuston maku ei vain oikein iske meidän sakkiin. Tuorejuustolla tulee pehmeä ja kermainen vivahde.

    Iskä: on hyötyä kyllä! :) Paljon on siun blogista ohjeita merkattuna ja odottamassa oikeaa hetkeä.

    VastaaPoista