3. helmikuuta 2013

Pekoninen makaronilaatikko

Täydellisen arkeen sopivan makaronilaatikon ohjeen metsästys jatkuu. Joskus olen tainnut kirjoittaakin että en tykkää munamaidosta makaronilaatikossa. Koska makaronilaatikko on ruoka jota jokaisessa lapsiperheessä täytyy tehdä, on vain etsittävä jotain muuta tietä onneen. Tähän saakka olen tehnyt juustoista makaronilaatikkoa, mutta sen melko voimakas juustoinen maku ei osu lasten suihin.

Nyt testiin pääsi tämä todella helppo pekonilla maustettu versio joka osoittautui yllättävän hyväksi! Jauhelihan maustaminen meni vähän överiksi paprikajauheen ja mustapippurin osalta jolloin herkkäsuinen esikoiseni joutui taas hieman vinkumaan. Mutta seuraavalla kerralla maustan maltillisemmin! Tätä ruokaa on helppo keventää myös kasviksilla, esim. porkkanaraasteella, paprikalla tai sienillä jotka voi lisätä jauhelihaseoksen joukkoon.



1 pkt pekonisiivuja
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
400 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 säilykepurkillinen vettä
luraus vasikkafondia
400 g makaroneja
150 g mozzarellaraastetta

1. Paista pekonisiivut omassa rasvassaan rapeiksi ja nosta syrjään odottamaan
2. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne pekonin rasvassa pehmeiksi. Lisää tarvittaessa tilkkanen öljyä
3. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella
4. Paloittele pekoniviipaleet ja lisää ne jauhelihan joukkoon. Lisää pannulle myös purkillinen kirsikkatomaatteja liemineen ja säilykepurkillinen vettä vasikkafondilurauksen kera
5. Voitele uunivuoka ja kaada jauhelihaseos vuokaan. Sekoita joukkoon makaronit. Ripottele pinnalle juustoraastetta
6. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia

1 kommentti:

  1. Täällä myös munamaitoa boikotoidaan, tuo pekoni voisikin olla kiva uusi juttu :)

    VastaaPoista