6. joulukuuta 2013

Mantelinen mutakakku (gluteeniton)

Taannoisen pitkän sairastamisen jälkeen alkoi tehdä mieli pölistellä hieman jauhoja ja tehdä jotain tuhtia hyvää. Eino-myrskyn kerätessä voimiaan, vietimme sunnuntaiaamupäivän lasten kanssa sisätiloissa ulkoilun sijaan. Pojat katsoivat tyytyväisinä lastenohjelmia olohuoneessa ja minä surruutin tyytyväisenä vatkainta keittiössä – ovi visusti kiinni (ihan vaan siksi etten häiritsisi poikien rauhaa…!!). Lopputuloksena oli aivan ihanan mehevä mantelin ja suklaan yhdistelmä – melkeinpä överimakea herkku. Kaloreita ainaki kaks, mutta ei haittaa. Ja kuva ei onnistunu, mutta ei voi mitään näin jälkikäteen. (Ohje: Maku 6/2013)



125 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
125 g tummaa suklaata
125 g mantelijauhetta
0,5 tl manteliaromia

kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
35 g voita
1 rkl hunajaa

1. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa ja jätä se jäähtymään
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla huolella vatkaten
3. Sekoita suklaa muna-sokeri-voi-seokseen
4. Sekoita taikinaan myös mantelijauhot ja manteliaromi
5. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Paista kakkua 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Pienennä lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia
6. Jäähdytä kakku vuoassa ja siirrä se lautaselle vasta kun se on kunnolla jäähtynyt. Mittaa kuorrutuksen ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna aineksia varovaisesti miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada kuorrute kakun päälle ja valuta sitä hieman reunojen yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti