28. joulukuuta 2013

Pasta arrabbiata

Pitkän työsyksyn jälkeinen väsymys alkoi näkyä ruokalautasella joulua kohti mentäessä. Tai oikeastaan se näkyi mieliteoissa – hiilareita, hiilareita ja jospa vaikka hiilareita pikkuisen. Pastaa on siis tullut puputettua ihan ylen määrin. Pasta on houkutellut myös helppoutensa vuoksi, ruoka kun yleensä valmistuu käden käänteessä. Tässä yksi peruspasta, jonka lämpimän tuliset maut hellivät väsynyttä. (alkuperäinen ohje: Suuri pastakeittokirja)



2-3 annosta

75 g pekonin rasvaa (käytin puoli pakettia pekonia)
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 punainen chili (tai maun mukaan)
250 g kypsiä tomaatteja hienonnettuna
suolaa ja pippuria
pieni luraus hunajaa
250 g pastaa
1 rkl tuoretta persiljaa (tai yrttikuutio)

1. Pilko pekoni ja ruskista se hyvin omassa rasvassaan pannulla
2. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne hienonnetun chilin kanssa pekonin joukkoon. Jatka kypsentämistä kunnes sipuli on pehmeää
3. Kuutioi tomaatit ja lisää ne pannulle. Laita kansi päälle ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen reilun puoli tuntia kunnes se on sakeaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja hunajalla
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kastikkeen valmistuessa. Valuta ja kaada takaisin kattilaan
5. Sekoita pastan joukkoon tomaattikastike ja persilja ja sekoita hyvin. Tarjoa parmesaaniraasteen kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti