20. joulukuuta 2013

Pastaa, oliiveja ja mozzarellaa

Kiirettä töissä ja kiirettä kotona. Sitä on ollut elämä pullollaan koko syksyn. Yhtäkkiä huomaankin viettäväni viikonloppua ilman lapsia ja ilman mitään pakollista tekemistä. Tein aamiaiseksi pekonia ja munakokkelia, kävin kaupungilla shoppailemassa hieman joulujuttuja (ja uudet hiihtohousut!!) ja sen jälkeen reippailin vielä pirtsakassa pikkupakkasessa ja auringonpaisteessa jakamassa joulukortit lähellä asuville ystäville ja tuttaville.

Kotiin tultuani nälkä alkoi jo vaivata ja pyöräytin pikaisen pastan. Monennenkohan kerran sanon, mutta sanonpahan silti, että kyllä sitä vaan voi muutamasta hyvästä raaka-aineesta saada aikaan aivan loistavan makuelämyksen! Vaikkakin mozzarellan ja oliiveiden yhdistelmä ennakkoon tuntui jotenkin oudolta, niin suussa se ei ollut ollenkaan outoa vaan lähinnä match made in heaven. Ja kun tämä fakta yhdistetään vielä seikkaan, että ruuan laittamiseen meni vain noin 15 minuuttia, on tämä ruoka selkeästi laitettava korvan taakse!

Kun talven hiihtokausi pääsee kunnolla käyntiin, on tarvetta juuri tällaisille nopeille ja maukkaille pastaruuille, jotka valmistuvat käden käänteessä paikkaamaan hiihtelyn aiheuttamaa energiavajetta ennen kuin sortuu napsimaan jääkaapista jotain ihan mitä vaan. Ylisyöntiin tämänkin kanssa kyllä helposti ajautuu. Mutta hiihdellään sit seuraavalla lenkillä vähän enemmän! (Ohje: Suuri pastakeittokirja)



2-3 annosta

300 g fettuccinea
30 g voita
1 valkosipulin kynsi
1 persiljakuutio (tai tuoretta persiljaa)
1 dl kalamataoliiveja
100 g mozzarellaa

1. Aloita pastan keittäminen kuumentamalla vesi ja jatka pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Sulata voi pannulla. Kuori sillä aikaa valkosipulin kynsi ja raasta se pannulle. Kuullota hetkinen ja lisää pannulle persiljakuutio ja nosta pannu syrjään odottamaan
3. Puolita oliivit ja kuutioi mozzarella
4. Valuta kypsä pasta ja sekoita sen joukkoon valkosipulivoi, oliivit ja mozzarella. Jos käytät tuoretta persiljaa, hienonna se ja lisää pastan sekaan lopuksi. Sekoita hyvin. Rouhaise annoksen päälle hieman mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti