30. joulukuuta 2013

Pastaa ja punapaprikakastiketta

Pastalinjalla on siis joulunalus menty. Tässä pastan kaveriksi pääsee yksi suosikkini: paahdettu paprika. Odotin huikeaa makuelämystä ja melkein sen sainkin. Ruuan maku oli hieman vaisu. Reilulla roiskaisulla parmesaania ja rouhaisulla mustapippuria lopputulos muuttui toivotunkaltaiseksi. (Alkuperäinen ohje: Suuri pastakeittokirja)



2-3 annosta

2 punaista paprikaa
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pieni punainen chili (tai maun mukaan)
1 dl kermaa
1 tl oreganoa
suolaa
250 g fettuccinea (tai muuta nauhapastaa)
parmesaaniraastetta
mustapippuria

1. Puolita paprikat ja poista niistä siemenet. Huuhtele puolikkaat. Laita paprikat kuoripuoli ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda paprikoita uunisa 200 asteessa, kunnes kuoreen tulee tummia läikkiä (noin 20 minuuttia ehkä). Laita paprikat pakastepussiin ja anna niiden jäähtyä. Kuori jäähtyneet paprikat ja suikaloi malto
2. Laita pasta kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta ja laita se takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon tilkkanen oliiviöljyä
3. Valmista kastike pastan kypsyessä. Kuori ja suikaloi sipuli ja kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita sekä hienonnettua chiliä miedolla lämmöllä kunnes sipuli pehmenee.
4. Lisää paprikasuikaleet, kerma ja oregano ja keittele muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla
5. Sekoita valmis kastike pastan joukkoon. Viimeistele annokset parmesaaniraasteella ja mustapippurilla

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä. Se on jännä miten mustapippuri ja hyvä juusto vaikuttaa ruoan makuun aina niin paljon parantavasti. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Tässä tapauksessa makea paprika ja pehmeä kerma tarvitsivat pientä boostia suolaisesta juustosta ja voimakkaasta pippurista. :)

    VastaaPoista