20. elokuuta 2018

Fenkoli-appelsiinibroileri

Fenkoli on ollut pitkään listalla, joka kohdallani on lyhyt. Eli lista ruoka-aineista joista en tykkää. Tällä hetkellä listalla on maito, piimä, emmental-juusto, selleri, kaneli, neilikka, kardemumma, pippurit (lukuun ottamatta mustaa) banaani, ananas ja simpukat (joita olen maistanut vain säilykkeenä ja laittaisin nyt ihan vaan sen piikkiin) ja noistakin aineksista kaikkea syön kyllä jos sitä lautasella on. Maito ja piimä jäävät kyllä lasiin - ei vaan pysty!

Fenkoli oli siis tuolla listalla myös, mutta eipä ole enää! Muruseni tykkää fenkolista kovasti ja minäkin olen nyt totutellut tuon kasviksen makuun. Helpostihan tuo loppujen lopuksi kävi, muutama maistelukerta onnistuneissa ruuissa ja nyt minäkin ymmärrän tuon herkun päälle!

Murusen syntymäpäiväaterialle tein ruokaa hänen makumaailma edellä. Ja koska fenkolin sesonkiaika on nyt, niin valinta oli selvä. Idean tähän ruokaan löysin Yhteishyvän Ruoka-lehdestä, alla oleva ohje on jälleen kerran hieman sovellettu.



4 annosta

600 g broilerin paistileikkeitä
2 rkl rypsiöljyä
2 fenkolia
2 punasipulia
2 rkl tuoretta timjamia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 appelsiini
0,5 dl kurpitsansiemeniä

1. Pilko paistileikkeet pienemmiksi paloiksi ja siisti niitä tarvittaessa. Ruskista broileripalat molemmin puolin ja nosta ne voideltuun uunivuokaan
2. Kuori punasipulit ja lohko ne ja fenkolit reiluiksi lohkoiksi. Laita lohkot uunivuokaan broilereiden joukkoon. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia
3. Pese appelsiini huolella ja lohko se. Laita appelsiinilohkot uunivuokaan ja ripottele päälle kurpitsansiemenet. Jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti