23. elokuuta 2018

Texmex-kesäkurpitsavuoka

Se on se sesonkiaika käsillä! Kesäkurpitsaa saa kaupasta nyt edullisesti ja sitä on tarjolla myös ystävien ja tuttavien viljelmiltä. Kesäkurpitsa on runsassatoinen kasvis, joka tuppaa tekemään sadon lyhyen ajan sisällä ja nopsaan.

Sain vanhemmiltani suuren kesäkurpitsan heidän lähtiessään reissuun, jonka jälkeen kesäkurpitsa olisi ollut jo parhaat päivänsä nähnyt. Pojat eivät suuria kesäkurpitsan ystäviä ole ja koska mötikkä oli valtava yksikseen syödä, yritin keksiä jotain kokkailtavaa, missä kesäkurpitsa uppoaisi lapsiinkin.

Onneksi käsillä oli viikonloppu, jolloin saimme murusen vahvistukseksi ruokapöytään ja tein helppoa texmex-henkistä kesäkurpitsa-jauhelihavuokaa ohjeella, jonka bongasin Yhteishyvän Facebook-julkaisusta. Oli hyvää ja helppoa ja lapsetkin söivät – eivät tosin suurella mielihalulla, mutta otan pisteet jo tästä saavutuksesta.

Kesäkurpitsaa jäi vieläkin pätkä tähteeksi. Sunnuntain ruokasuunnitelma muuttuikin jauhelihakeitosta jauhelihakasviskastikkeeksi, johon sain upotettua jääkaapista tuon kesäkurpitsan pätkän, pari ylijäänyttä kesäsipulia, muutamat viimeiset miniluumutomaatit, kikherneet kupin pohjalta, pari melkein nahistunutta porkkanaa ja yhden pienen yksinäisen suippopaprikan. Ja tämä ruokakin yllättäen maistui! Vuosikausien väsytys alkaa ehkä tuoda hetkellisiä voiton häivähdyksiä!



5-6 annosta

n. 500 g kesäkurpitsaa
5 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
1 pussi texmex-mausteseosta (käytin tacomaustetta)
1 prk tomaattimurskaa
150 g juustoraastetta (käytin tähän cheddarin ja mozzarellan jämät)

1. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se siivuiksi. Kuori perunat ja siivuta myös ne
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet
3. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja jatka kypsentämistä kunnes sipuli on pehmeää. Lisää pannulle texmex-mauste ja tomaattimurska. Anna kastikkeen hautua viitisen minuuttia
4. Voitele uunivuoka. Lado jauhelihakastike, perunaviipaleet, kesäkurpitsaviipaleet ja juustoraaste kerroksittain vuokaan niin että kesäkurpitsaa ja juustoraastetta tulee päällimmäiseksi
5. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti