13. elokuuta 2018

Seesami-kookosbroileri

Leivitetty ja kullanruskeaksi paistettu juuri sopivan mehevä broilerin leike on yksi parhaista herkuista pöydässä. Lihan kypsentäminen ei ikävä kyllä ole vahvin puoleni ja vasta aivan viime vuosina olen oppinut (edes) broilerin paistamaan niin että lopputulos ei ole kuiva ja vahvaa purukalustoa vaativa.

Perusleivitystä olen nykyään yleensä höystänyt parmesaanilla joka antaa hieman lisämakua broilerin pintaan. Tällä kertaa leivitetty broileri sai ylleen aivan uudenlaisen pinnan Timothy Ferrissin ohjeen mukaan. Hieman erikoiselta kuulostava yhdistelmä oli lopulta aivan loistavan makuinen suussa.

Tämän ruuan ensimmäisestä kokkailukerrasta on jo aikaa, eikä minulla ole juurikaan käsitystä siitä kuinka kauan! Huolellisista etsinnöistä huolimatta en löytänyt kuvaa näistä herkkupaloista, ilmeisesti silloin oli nälkä ja hoppu syömään. Onneksi oli niin hyvää että mielellään tekee toistamiseenkin ja nyt oli aikaa ottaa myös kuva!



800 g broilerin minuuttipihvejä
170 g majoneesia
1 kananmunan keltuainen
1 tl seesamiöljyä
0,75 tl sinappijauhetta
0,5 tl suolaa
mustapippuria
1,5 dl kookoshiutaleita
1,5 dl seesaminsiemeniä

1. Sekoita lautasella majoneesi, keltuainen, seesamiöljy, ja mausteet.
2. Sekoita toisella lautasella kookoshiutaleet ja seesaminsiemenet
3. Kääntele minuuttipihvit ensin majoneesiseoksessa ja sitten kookosseoksessa ja nostele pihvit leivinpaperin päälle uunipellille
4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia kunnes liha on kypsää ja pinta saanut kauniin paahteisen värin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti