25. elokuuta 2018

Kasvis-cheddarnyytit

Folionyyttikypsennystä on tullut kokeiltua. Lopputuloksena on aina ollut joko raakaa tai mautonta tai nesteessä lilluvaa kasvissotkua. Ei hyvä! Ennen kuin nyt, kun valmistin anopin kanssa ja hänen ohjeistamanaan mökillä ensimmäistä kertaa nyyttejä, jotka olivat kypsiä ja maistuivat hyviltä! Nyytteihin tuli perunaa, porkkanaa, sokerihernettä ja purjoa. Nesteenä nyyteissä oli tilkkanen olutta ja nokare voita. Nyytit kypsennettiin kaasugrillissä ja syötiin ihanien hirvi-rotukarja-jauhelihapihvien kanssa. Syödessämme tuumailimme nyyttien jalostamista vaikkapa tuorejuustolla ja ilmoille pomppasi idea Koskenlaskijan juoksevasta cheddarsulatejuustosta, joka voisi antaa kivaa makua ja täyteläisyyttä kasviksiin.

Tuumasta toimeen sitten kotona! Grilli tulille ja jälleen kerran se, joka osaa kypsentää lihan, kypsensi lihan ja se, joka ei osaa kypsentää lihaa, hoiti lisukkeet. Tarjolla oli kolmenlaisia nyyttejä, koska oli kolmenlaisia syöjiä. Kuopuksen nyytissä oli perunaa, porkkanaa, tilkka vettä ja nokare voita. Esikoisella samat kasvikset ja Koskenlaskijaa ja meillä aikuisilla nyyteissä oli perunan ja porkkanan lisäksi myös punasipulia ja tämän kesän uutta ihastusta fenkolia. Niin ja sitä ihanaa cheddarjuustoa tietenkin!2 annosta

2 perunaa
1 iso porkkana
1 fenkoli
1 punasipuli
suolaa
mustapippuria
4 rkl Koskenlaskija Ruoka cheddaria

1. Revi foliosta kaksi suurta palaa. Levitä ne pöydälle ja sipaise kevyesti öljyllä
2. Kuori porkkana ja perunat (uudet perunat voi laittaa nyyttiin kuorineen) ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Lohko myös fenkoli.
3. Jaa kasvikset folioarkkien päälle ja mausta suolalla ja pippurilla
4. Supista nyyttejä hieman umpeen ja laita kasvisten päälle Koskenlaskija-cheddaria
5. Sulje nyytit tiiviisti ja kypsennä grillissä tai uunissa kunnes kasvikset ovat kypsiä – noin 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti