23. toukokuuta 2022

Valkoinen parsa-serranopizza

Saan kanssasyöjältä usein ihmetystä pizzan täytevalinnoissa, vaikka ei ne nyt se kummempia ole – broileria, pekonia, serranoa, lohta, tatteja, fetaa, punasipulia, paprikaa, pestoa (ei toki kaikkia samaan pizzaan!)… Mutta aivan perus kinkku-aurajuusto tai tonnikala-pepperoni ei vaan sytytä. Toki nekin ovat hyviä, mutta jos saan itse valita, niin pizzassani on jotain muuta. Ja varsinkin silloin kun pizza tehdään kotona, jolloin tietää että pohjakin on hyvää!

Hapanjuurileipureiden facebook-ryhmässä näin jotain, mitä en ollut osannut ajatellakaan! Nimittäin parsaa pizzassa! Kerrassaan nerokasta! Julkaisua kommentoituani sain myös linkin k-ruoka.fi -sivulle, josta valkoisen kastikkeen ohje oli otettu. Siispä kokeilemaan!

Omaan suuhun tämä oli todella herkullista jo heti ensimmäiseltä puraisulta, mutta kanssasyöjä ei välittänyt voimakkaasta sitruunana mausta pizzassa. Makuasioita jälleen, mutta suosittelen kokeilemaan! Taikinaksi käy juuri se taikina millä olet pizzan tottunut tekemään, täytteet ovat tässä se juttu!

 


 

 


 

 

 

 

 

2 pizzaa

 

2 annosta pizzataikinaa

 

kastike:

150 g ranskankermaa

0,75 dl parmesaaniraastetta

1 sitruuna

mustapippuria

 

täytteeksi:

(mozzarellaraastetta)

vihreää parsaa (+ pikkuluraus öljyä ja ripsaus suolaa

ilmakuivattua kinkkua

fetajuustoa

mustapippuria

 

1. Raasta parmesaani ja sitruunan kuori. Sekoita ne ranskankerman joukkoon ja mausta mustapippurilla

2. Levitä kastike pizzapohjan päälle ja ripottele sen päälle halutessasi mozzarellaraastetta.

3. Napsauta parsoista puumainen tyviosa pois ja leikkaa paksut parsat pitkittäin puoliksi, Voit myös paloitella parsat pienemmiksi paloiksi, jolloin pizza on hieman helpompi leikata suupaloiksi. Pyöräytä parsat öljytilkassa ja mausta suolalla

4. Laita parsa ja muut haluamasi täytteet pizzapohjan päälle ja paista kypsäksi (paistoaika riippuu taikinasta ja pohjan koosta)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti