9. toukokuuta 2022

Kinkku-cheddarleivät

Tämän annoksen tein Jamie Oliverin innoittamana. Hän teki pieniä juustoisia crostineja päällystettynä sitruunaisella omenasalaatilla lisukkeeksi jollekin muulle ruualle mitä en juuri nyt muista. Leipänä Jamie käytti muistaakseni patonkia tai ciabattaa. Valmistin idean pohjalta aterian arki-iltaan.

Tekemäni leivät eivät oikeastaan ole crostineja vaan meikäläisittäin enemmänkin lämpimiä leipiä, koska käytin leipänä juuren leivottua maalaisleipää. Laitoin leipäpalojen kanssa uuniin muutaman siivun ilmakuivattua kinkkua ja kourallisen kirsikkatomaatteja. Ilmakuivattu kinkku paistui uunissa ihanan rapeaksi ja antoi hieman lisää ruokaisuutta annokseen. Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit jälkimarinoin ja ne pääsivät edelliseltä päivältä jääneen salaattisekoituksen päälle. Parasta tässä annoksessa oli kirpeä omenasalaatti, joka taittoi juuston ja kinkun rasvaista makua ja antoi mukavaa rakennetta annokseen.

 



 








 

vaaleaa leipää

valkosipulin kynsi

voita

paksu viipale cheddaria per leipäpala

viipale ilmakuivattua kinkku per leipäpala

 

omenasalaatti:

granny smith -omenaa

sitruunamehua

tuoretta persiljaa

oliiviöljyä

 

1. Paahda leipäpalat kuivalla kuumalla pannulla ja hiero paahtuneita leipiä halkaistulla valkosipulin kynnellä. Anna leipien jäähtyä hetki

2. Voitele leivät voilla ja laita päälle juustosiivu. Laita leipäviipaleet uunipellille ja asettele viereen ilmakuivatut kinkkusiivut. Kuumenna 225-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja ottanut hieman väriä ja kinkkusiivut muuttuneet rapeiksi

3. Valmista omenasalaatti. Kuori omena ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Laita palaset kulhoon ja valuta päälle tilkkanen oliiviöljyä ja tuorepuristettua sitruunamehua. Hienonna sekaan tuoretta persiljaa.

4. Nosta valmiit leipäpalat lautasille ja nostele niiden päälle kinkkusiivut. Laita päälle vielä omenasalaattia. Tarjoa salaatin kera.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti