13. lokakuuta 2010

Paistetut porkkanat

Keitetyt porkkanat ovat helppo lisuke arkiseen ruokapöytään. Entäs kun ne alkavat tökkiä ja pahasti? No, sitten jalostetaan ruokaa hieman Mysin ohjein ja tehdään paistettuja porkkanoita ja johan taas maistuu! Ihmettelen jälleen kerran miten vähällä vaivalla ja pienellä maustamisella saa ihmeitä aikaan!



porkkanoita
vettä
voita
suolaa
sokeria
persiljaa

1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä suolattomassa vedessä melkein kypsiksi.
2. Kaada vesi pois ja ripottele kuumien porkkanoiden päälle suolaa ja sokeria sekä muutama reilu nokare voita. Laita kansi päälle ja anna porkkanoiden maustua hetki.
3. Kaada koko seos paistinpannulle, lisää joukkoon hienonnettu persilja ja paista kunnes porkkanat alkavat saada väriä.

8 kommenttia:

  1. Mitä on tuo vihreä porkkanoissa? Oleellinen mauste? persilja, rakuuna? Hyvän näköisiä ovat kyllä :)Tuija

    VastaaPoista
  2. Hei tuija! Kiitos kommentista, oon taas jättäny jotain kirjottamatta ohjeeseen... Se on persiljaa jota muistaakseni ei kirjan ohjeessa ollu niin jäi sit kirjottamatta. Lisään sen ohjeeseen! :)

    VastaaPoista
  3. OK, herkullisia ovat tosiaan ja sopii syksyyn :) Tuija

    VastaaPoista
  4. Nämäkin on niin ihanan näköisiä. Minäkin kun syön porkkanoita aika paljon, niin vaihtelu voisi virkistää.

    En ole ennen blogiisi tainnut pahemmin törmäillä, mutta hyvältä näyttää. Ajattelin linkittää sinut, niin löydän taas takaisinkin. Jos sopii?

    VastaaPoista
  5. Ilman muuta voi linkittää! Tervetuloa vaan lueskelemaan jatkossakin! :) Sinun blogisi on myös minulle uusi tuttavuus, täytyy tutustua lähemmin!

    VastaaPoista
  6. Iltalehden sivuilta: "Nämä seuraavat 15 hedelmää ja vihannesta sisältävät vähiten torjunta-aineita, joten niiden kohdalla luomu ei välttämättä ole pakollista: sipuli, avokado, maissi, ananas, mango, parsa, kiivi, keräkaali, munakoiso, papaya, vesimeloni, parsakaali, bataatti ja tomaatti."

    Avokado on siis tässä vähiten torjunta-aineita sisältävällä listalla. Kuinka on mahdollista? Ja ote oli kirjasta "Organic manifesto: How organic farming can heal our planet, feed the world and keep us safe."

    VastaaPoista
  7. Voi ei, anteeksi edellinen! Minulla oli tämä sivu ja toinen blogi auki, ja tietenkin väärän blogiin laitoin tuon tekstin. Pahoittelen!

    Kokeilen juuri porkkanareseptiäsi, näyttää maukkaalta :)

    Kiitos ja anteeksi!

    VastaaPoista
  8. Eipä mitään! Mielenkiintoista tietoa! :) Toivottavasti porkkanat maistuu! :)

    VastaaPoista