Omena ja jouluiset mausteet saavat perinteisen piimäkakun joulutunnelmaan. Päälle ihanaa valuvaa kinuskikuorrutetta ja talvisia koristeita. Ohje Maku-lehden joulunumerosta 2010.
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1,5 tl soodaa
1,5 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2,5 dl piimää
1 omena
100 g voita
kuorrutus:
1 dl valmista kinuskikastiketta
0,5 dl maustamatonta tuorejuustoa
koristerakeita
1. Kuori ja raasta omena ja sulata voi
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa
3. Lisää joukkoon piimä, omenaraaste ja hieman jäähtynyt voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi
4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen
5. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä ja anna sitten jäähtyä kokonaan
6. Vatkaa kinuskikastike ja tuorejuusto sekaisin ja valuta kakun päälle. Koristele koristerakeilla
Ah, pääsin tätä herkkua maistamaan hoitolasteni äiti toi maistiaiset ja kyllä oli nannaa.
VastaaPoistaompa tosi nätti koristelu. paksuna "valuna" kinuskituorejuusto näyttää uskomattoman ihanalta...!
VastaaPoistaTuo kuorrute on varmasti ihanaa! Nätti kakku :)
VastaaPoistaKuorrute ON ihanaa! (Kuka kaipaa edes kakkua...) ;)
VastaaPoistaKakku tehty, mutta ei vielä maistettu!! Tuoksu oli kuitenkin jo niiiiin lupaava, että eiköhän kakkukin maistu!
VastaaPoistaOikein hyvää uutta vuotta 2013!!!
Hyvää uutta vuotta sinulle myös! :)
VastaaPoista